10 paranormális fotó, amiben nincs semmi paranormális

Teljesen logikus magyarázat áll azoknak a fényképeknek a hátterében, amelyek valamiért híresek lettek.
Figyelem! Durva illúziórombolás következik! Ha eddig hitt a következő 10 paranormális fénykép történetében, akkor most szembesülnie kell a lelombozó valósággal, ami az, hogy ezekben a képekben nincs semmi paranormális.

nessi-e1409212124259

Nessie: Rengetegen próbálták megtalálni a Loch Ness-i szörnyet, amitől sokan rettegnek. Ők teljesen feleslegesen pazarolták az idejüket és az energiájukat. A képről, amit egy nőgyógyász készítette a feleségével a Loch Ness tó partjainál, ugyanis kiderült, hogy hamis, és Nessie valójában egy játék tengeralattjáró.

nagyláb-e1409212156406

Nagyláb: Nessie mellett ez a másik leghíresebb szörny, amiről fénykép készült. A fotót Roger Patterson és barátja, Robert Grimlin készítették. Később többen is bebizonyították, hogy a fényképen egy férfi látható beöltözve.

fae1-e1409212192116

Tündéres képek: Az egész világ, és még a híres Arthur Conan Doyle is elhitte a két kislánynak 1917-ben, hogy tündérekkel pózoltak a fényképezőgép előtt. Hetven évvel később a lányok bevallották, hogy egy mesekönyvből merítették az ihletet, és kartonpapírra megrajzolták a tündéreket, amikről aztán elhitették, hogy igaziak.

mulmer-e1409212219202

A Mulmer szellemfotó: Az ékszerkészítő Mulmer nagyon szeretett fényképezni, és állítólag érdekes szellemképeket is csinált. Az egyik ilyenen, ami híres lett, Abraham Lincoln özvegye látható. Később kiderült, hogy csalással készült a fotó.

venusfelder-e1409212240214

Vénuszi felderítőhajó: George Adamski fényképezte le a felderítőhajót, és állította, hogy kapcsolatba lépett a vénusziakkal. Erről több előadást is tartott. A probléma csak az, hogy mindez hazugság. A vénuszi felderítőhajó valójában egy lámpabúra, amelyre pingpong labdákat raktak.

gondolat-e1409212277207

Gondolatvetítés: Ted Serios arról vált híressé, hogy képes volt a gondolatait filmre vetíteni. Ez úgy nézett ki, hogy a férfi leitta magát, majd ordított, miközben egy apró szerkezetet tartott a kezében. Ted képein autók, épületek és emberek láthatóak. Ez annyira megfogta anno az X-akták íróinak a fantáziáját, hogy ennek szenteltek egy epizódot. Később kiderült, hogy az egész gondolatvetítés csalás.

kislány-e1409212306343

Kislányos szellemkép: Shropshire-ben égett le az az épület, amiben állítólag egy kislány miatt keletkezett tűz. Később Tony O’Rahilly azt állította, hogy lefényképezte a lángok között álló gyermeket, akinek a ruházata azt a benyomást keltette, mintha 1677-ből került volna a fotóra. Évekkel később kiderült, hogy a fénykép régebb óta létezik, és a kislányt valószínűleg utólag tették rá.

LAcsata-e1409212393254

A Los Angeles-i csata: 1942-ben a Pearl Harbor katasztrófája után bukkantak fel a furcsa fények Los Angeles egén. Másnap az újságok a címlapon közölték le a sztorit, hogy UFO-t láttak az égen. A kormány azt állítja, hogy ez félreértés, és a fények forrása valójában egy meteorológiai léggömb volt.

lebegés-e1409212425400

A lebegő ember: Colin Evan, egy spiritualista médium azt állította, hogy képes lebegni, mert a lelkek felemelik. Az emberek elhitték, amit Evans állított, ezért elmentek a műsorára, ami annyiból állt, hogy a férfi ugrált egy széken. A közönség ezt megdöbbenve nézte, és közben arra gondoltak, hogy miért adtak ki pénzt egy ilyen butaságra.

időút-e1409212470152

Az időutazó hipszter: 1941-ben egy hídavatáson készült a fénykép, amin egy olyan férfi látható, akinek a ruhája nem illik a korhoz. A napszemüveges alakról, akinél egy elektronikus eszköz volt, elhíresült, hogy időutazó. Később kiderült, hogy a negyvenes években is lehetett kapni ilyen ruhát, és az eszköz valójában egy fényképezőgép.

(Forrás: bizzariummagazin)

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …