KÍSÉRTETJÁRÁSOK SZEMTANÚI A GYEREKEK

A kicsi gyerekek érzékelik a szellemvilágot, míg a felnőtt szem semmit sem lát a kísértetekből, addig az apróságok félelem nélkül próbálnak beszélni velük. A Bors több szülőt is talált, akik állítják: gyermekük látja az asztráltesteket.

TÚLVILÁGI ISMERÕS – Négyéves Réka lányunkon azt vettük észre, hogy játék közben nem látható személlyel beszélget, üres helyekre néz, mosolyog, nevetgél, integet – mesélte Szigeti Márton szobrászművész. 
– Szakemberrel megvizsgáltattuk a házunkat és kiderült, gyermekünkhöz szellem kötődik, és további három lakik még az otthonunkban. 

Hasonlóról számolt be Szikszai Zsuzsa debreceni védőnő. 

– Barátnőm családja olyan tanyán lakott, ami korábban bakterház volt. Egyszer hároméves kislányuk azzal szaladt a házba, hogy beszélgetett egy katona bácsival. Kimentünk az udvarra, de nem volt kint senkit. Mire a kislány azt kérdezte, hogy „Ott van a diófa alatt, nem látjátok?”. Kiderült, hogy valaha egy bakter felakasztotta magát a fára. A kislány katonaruhának nézhette a bakter uniformisát. 

Érlaki Barbara édesanya, aki előtt szintén nem titok a szellemvilág.

– Tudom, hogy a gyermekek látják a szellemeket, ilyen esetnek én is tanúja voltam. Úgy tudom, a csecsemők más dimenzióban látják a világunkat.

A szellemek nem válogatnak, felkeresik a hírességeket is. Így tettek Schobert Norbert gyermekével is.

– Egyéves Lara lányunknak soha nem beszéltünk elhunyt nagypapájáról, mégis babanyelven beszélgetett valakivel. Később megnevezte Zoli papát, és amikor kértük, simogassa meg őt, nem a fényképéhez szaladt, hanem egy távoli sarokban a semmit ölelte. Akkor jöttünk rá, hogy szellemet lát. 

Kovács-Magyar András táltos szerint a halálát követően nem mindenki tud átmenni a túlvilágra, itt reked a létközben.

– Az asztrál világból nem tud átlépni a mentál világba. Ezeknek a lényeknek nincs fizikai teste, de asztrál szellemteste van. Ezeket a lényeket látják az érzékeny emberek. Többségük gyermekek, általában 3-4 éves korig – magyarázta a táltos. 

Idővel ez a képességük elvész. Ritka, ha valaki 10 éves korában látja őket és még ritkább, ha felnőttként. Ennek az a magyarázata, hogy a felnőtt személyiség egészen másként fogja fel a világot, mint a gyermeké. Az egyéniségünk közelebb áll az érzelemvilághoz, ellentétben a személyiséggel, amely a külső világhoz igazodik.

Kovács-Magyar azt is elmagyarázta, hogy a kísértetek, akik itt maradnak, vagy személyhez kötődnek, vagy épülethez, vagy tárgyhoz. Aki emberhez kapcsolódik, az embertől von el energiát, gondolatokat sugallnak a kiválasztottnak, de betegséget is okozhatnak.

Dr. Ranschburg Jenő gyermekpszichológus mindezek dacára sem hisz a szellemekben.

– Közismert, hogy a gyermekek sokkal nehezebben tesznek különbséget az álom, illetve a képzelet és a való világ között. A „szellemlátások” legtöbbször gyászos eseményekhez kötődnek, amikor közeli rokon huny el és a megzavarodott gyermek még hetekkel később is arról számol be, hogy találkozott a halott rokonnal. Az is előfordulhat, hogy a családban gyakori téma a szellemvilág, amely megragadja a gyermek képzeletét és az olyannyira összekeveredik a valósággal, hogy azt hiszi, valóban szellemekkel találkozott – pedig nem!

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …