30 ÉV SEM KELL ÉS ELTŰNNEK A VALLÁSOK

Egy ír pszichológus könyvben bizonygatja, hogy a személyes jólét miatt az ateisták egyre többen lesznek. A jelenséghez még maga a Facebook is hozzájárul.

Dr. Nigel Barber, ír biopszichológus nem kevesebbet állít, mint a vallások teljes megszűnését a fejlettebb országokban. Állítása szerint ez 2041-ig be is következik – írja a Daily Mail.

79207

A fejlettebb, jóléti államokban főként azért várható a gyors változás, mert ott a különböző, életszínvonalat javító lehetőségek – mint a sport és az egyéb szórakozások – egyre nagyobb teret fognak nyerni.

A könyv azt a közhiedelmet is leleplezi, hogy a vallásosak azért vannak többen, mint az ateisták, mert több gyereket nemzenek.

Hogy a szakembernek mennyire lesz igaza, korai lenne még eldönteni, de annyi biztos: Fekete-Afrikában gyakorlatilag nincsenek nem vallásosak, de például Svédországban a teljes lakosság 64%-a ateista.

A “miért lesznek többen az ateisták?” kérdésre a GDP, a helyi árak és az emberi fejlettségi index alapján kereste a választ. Az ateisták egyébként is a gazdaságilag fejlettebb országokban vannak többen, a személyes jólét további növekedésével pedig csak nőni fog a számuk, mert nem kell a természetfelettire támaszkodniuk.

A pszichológus még a Facebookot is megemlíti, mert a legnagyobb közösségi oldalon kiadhatjuk magunkból egyéni frusztrációnkat, emellett megértésre is lelhetünk.

Azt még hozzáteszi, hogy – mivel egyre több nő dolgozik – a gyermekvállalás mindenféleképpen csökkenni fog, de ez független attól, ki vallásos és ki ateista.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …