5 boldogságtipp Buddhától a hétköznapokra

Az állandó boldogságkeresés nem egy egyszerű feladat: nap mint nap meg kell küzdenünk – ki jobban, ki kevésbé – azért, hogy jól érezzük magunkat, és elégedettség töltsön el.

buddha

Nézzünk pár tippet a boldogabb élet beteljesülése érdekében:

1. A választ önmagunkban találjuk meg

A problémáinkra a választ nem egy külső bevált recept alapján fogjuk megtalálni. Csendesedjünk el, hallgassunk a belső hangjainkra, ott majd nyugalomra és boldogságra lelünk.

2. Válasszuk az arany középutat

Buddha tanítványainak azt tanácsolta mindig, és ő maga is eszerint élt, hogy próbáljuk az arany középutat választani: ne dorbézoljunk mérhetetlenül, de ne is éljünk aszkéta módon. Válasszuk a számunkra boldogságot jelentő dolgokat, és azokat élvezzük ki.

3. Legyünk hálásak mindenért

Nehéz, hogy a rossz dolgokkal szemben a jót részesítsük előnyben, azt vegyük észre. Állandó elégedetlenség érzésben élünk, összehasonlítjuk másokkal az életünket és méltatlankodunk. Vegyük észre a jó dolgokat, legyünk hálásak, esténként összegezzük a pozitív történéseket.

4. Fogadjuk el, hogy nem minden tökéletes

Ne várjunk mindig arra, hogy tökéletesen pozitív dolgok történjenek velük. Vegyük észre, hogy az apró bosszúságok mellett, amelyekre gyakran túl nagy hangsúlyt fektetünk, elúsznak az álmaink. Koncentráljunk a vágyainkra, és ne mérgelődjünk a kisebb problémákon.

5. Éljünk a pillanatnak!

Az, hogy milyen nehéz volt a tegnap, holnapra már semmilyen jelentősége nem lesz. Élvezzük ki a pillanat örömét, ne rágódjunk folyton a problémákon, és azon, hogy mi fog történni holnap, hogy oldjuk meg a jövőnket.

forrás: twice.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …