587 millió forintos tartozást engedett el “a Fidesz Hagyó Miklósának” Szentendre

A Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, amiért a helyi adókat csúcsra járató Szentendre több százmilliós tartozást engedett el egy “Fidesz-közeli oligarchának”. Simon Péterről, a szentendrei uszoda építtetőjéről korábban a hvg.hu is cikkezett.

A Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, amiért a szentendrei önkormányzat legutóbbi ülésén elengedte a Simon Péterhez köthető Quali-Team, várossal szemben fennálló 587 millió forintnyi tartozását – közölte Murányi Levente, az ellenzéki párt alelnöke kedden.

Elmondta: a “Quali-Teamhez köthető” Simon Péter eredetileg csak egy telket, illetve annak 30 százalékát kérte az önkormányzattól, amelyre 3 milliárd forint hitellel – a város kezességvállalásával – felépített egy uszodát. Ennek jelenleg már a teljes tulajdonosa az önkormányzat, amely most elengedte a beruházó cégnek az önkormányzat felé felhalmozott tartozását.

Pál Gábor, a Jobbik szentendrei elnöke felháborítónak nevezte, hogy miközben a városban “csúcsra járatják az adókat” és a lakosságtól a legkisebb tartozást is behajtják, addig egy “Fidesz-közeli oligarchának” több százmillió forintját elengedik. Ráadásul emlékeztetett arra is, hogy egy évvel ezelőtt ugyanezt a Simon Pétert nevezték ki a város projektmenedzsment-irodájának az élére is.

Murányi Levente elmondta: a Jobbik eddig várt a helyi kormánypárti többség lépéseire, de kedden megtették a feljelentést ismeretlen tettes ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés alapos gyanúja miatt.

A Jobbik azt szeretné, ha a város behajtaná az 587 millió forintot Simon Péter vállalkozásától.

Mint arról az Index nyomán a hvg.hu is beszámolt, Simon Péter titokzatos háttérember, akinek a vállalkozásai összeforrtak Szentendre ügyeivel. A “Fidesz Hagyó Miklósa” üzletelt Kulcsár Attilával, és saját helyi médiabirodalma van. Nevéhez kötődik a tetemes veszteséggel működő szentendrei Vizes Nyolcas uszoda megépítése is.

MTI

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …