A Bell Witch boszorkány legendája

A „Bell Witch” a dél-amerikai szájhagyományok egyik népszerű kísértettörténete, melynek középpontjában a Tennessee állambéli Bell családban történt, szokatlan események állnak. A történet nagy hatással volt a 2006-ban megjelent An American Haunting című filmre,illetve az 1999-ben forgatott Blair Witch Project néven elhíresült alkotásra.

A legenda gyökerei egészen az 1817-es évig nyúlnak vissza, amikor is John Bell saját birtokának kukoricaföldjén összefutott egy groteszk kreatúrával. A bizarr külsejű –kutyatestű, ám nyúlfejű – lény azonban eliszkolt, mikor Mr. Bell puskája eldördült. Az incidenst követően egy sor hasonlóan különös és meghökkentő esemény történt, furcsa zajok és jelenések forgatták fel a Bell rezidencia addigi békés nyugalmát. A gyermekek például, arra panaszkodtak, hogy egy titokzatos, láthatatlan erő fölkapta, majd a padlóra hajította a hálóingüket – s a család minden tagja hallani vélt egy mély, rekedtes, ám elhaló hangot.

Mégis, mindnyájuk közül talán Betsy Bell – a legifjabb nővér – esett áldozatául a legfélelmetesebb jelenségnek, ugyanis az, a bizonyos láthatatlan erő – amit már korábban is tapasztaltak – megrángatta a haját, majd fölpofozta a fiatal úri hölgyet.A természetfeletti jelenségről Mr. Bell tüzetesen beszámolt a szomszédainak – James Johnstonnak és a feleségének – is, akik a későbbiekben a saját szemükkel is meggyőződhettekaz eset bizonyosságáról.

A földöntúli erők, majd egy éven át kínozták a Bell családot. Ekkor különös fordulat állt be. A Bell család ekkor már jó ideje tagja volt a Vörös Folyó egyházközösségének – s azt is hozzá kell tenni, hogy mindezidáig a megmagyarázhatatlan események a Bell család birtokára korlátozódtak –, és az egyik hitgyűlés alkalmával mindenki döbbenten hallgatta, ahogy titokzatos énekhang, tisztán is jólérthetően idézte a Biblia szövegét. Mindez több mérföldre történt a család otthonától.

Az események tovább bonyolódtak, mikor a Tennessee-ben lezajló bizarr események híre eljutott egészen az Egyesült Államok akkori elnökének, Andrew Jacksonnak a fülébe is – aki úgy döntött, maga is látni kívánja ezen furcsaságokat (történt mindez: 1819-ben). Jackson tehát, egész kíséretével együtt útnak indult, de az elnök lovaskocsijának csakhamar útját állta egy misztikus – emberi érzékekkel föl nem fogható – erő. Szerencsére, amikor az elnök rájött, hogy ez csakis boszorkányság lehet, a kocsi – furcsamód – tovább haladhatott. Mindezek után, Jackson egyik kísérője azt állította, hogy ő maga egy boszorkányvadász és szándékában áll elpusztítani ezt az ártó szellemet.

Nem sokkal ezen kijelentése után a boszorkányvadász rejtélyes körülmények közt elhunyt – a teste teljesen kicsavarodott, és borzalmas sikolyok közepette, kilehelte a lelkét. Másnap délben az elnökés időközben megritkult, kísérete elérte a Bell család birtokát. Egyébiránt ezen események ihlették Andrew Jackson egyik későbbi mondását:

„Inkább szembeszállok az egész Brit Armadával, mintsem szembenézzek a Bellboszorkánnyal.”

Mindeközben, a láthatatlan entitás újabb célpontot szemelt ki magának Betsy Bell jegyesének– azaz Joshua Gardner – személyében. A jelenés követte őket, akármerre mentek – így sohasem lehettek igazán kettesben – s állandóan gunyoros megjegyzéseket tett a párra, mindennek az lett a következménye, hogy Betsy végül szakított jegyesével, 1821-ben húsvét hétfőn.

Kapcsolódó videó:

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …