A gyilkos Casanova – Rémtörténet!

Néha a legártatlanabbnak, legcsábítóbbnak tűnő dolgokról derül ki, hogy valójában halálos sötétség rejtőzik mögöttük.

dead_custom_0x0

A gyilkos Casanova

Jó kiállása, kék szemei, szőke haja és elbűvölő modora csak úgy vonzotta a nőket. A helyiek úgy ismerték, mint az egyik legrendesebb, legdolgosabb szomszédjukat, ki mindent megadott feleségének, amit csak az kívánt, ezért sem értették, miért is kezdett az asszony kimaradozni esténként egy másik férfi társaságában.

Emberünk csak ült otthon, s gondolataiba merült. Emlékek törtek fel benne, dühítő, borzalmas tettekre késztető pillanatokról. Gyűlölte a nőket, annyira gyűlölte őket, hogy nem bírta tovább, elméje megborult, s semmi más nem számított, csak az, hogy megbosszulja a szebbik nemhez kapcsolódó sérelmeit.

A falu lakosai úgy tudták, új csábítója megszöktette a csalfa feleséget, s messzire költöztek, hogy senki ne találjon rájuk.

A magára maradt férfi házvezetőnőt bérelt fel az otthoni teendők elvégzésére, s lassan újra ismerkedni kezdett, az újságban adott fel hirdetéseket “Özvegyember tartós kapcsolatot keres” jeligével.

Többnyire szerény körülmények között, magányosan élő, rokonaiktól elszakított lelkeket hívott meg otthonába, de a szomszédok mindet csak egyszer, legfeljebb kétszer látták.

Az első világháború idején járunk, a férfi maga jelentkezett katonának, elhagyta otthonát a harctér kihívásaiért, s a ház kulcsait házvezetőnőjére bízta. Mivel akkoriban hiánycikknek számított a benzin, egy helyi rendőr felajánlotta a hadseregnek a férfi tartalékait, melyről korábban már beszélt vele, s amit az nagy bádoghordókban őrzött lakhelyén.

Egy csapat katona a szomszédok kíváncsi tekintetétől kísérve nekiállt felnyitni a lefedett hengereket, melyek azonban nem üzemanyagot, hanem sokkal vérfagyasztóbb dolgokat tartalmaztak.

A férfi volt feleségének, szeretőjének, s az összes, társkeresés céljából meginvitált hölgynek a hullája pihent bennük alkoholban tartósítva. Gyilkosukat sosem kapták el, azt mondják, miután megfojtotta és konzerválta áldozatait, valamelyest kielégült, s álnéven élt tovább, de ezt sem tudták bebizonyítani soha.

Mi az igazság?

Ezt a szörnyeteget Kiss Bélának hívták, 1877-ben született egy magyar településen, feleségével, Máriával 1912 februárjában költöztek a történetben szereplő faluba, Cinkotára, mely akkoriban még nem tartozott Budapesthez.

Kiss édesanyjához fűződő emocionális feszültségeire rátett még egy lapáttal Mária hűtlensége is, így alakulhatott ki benne a kegyetlen vérszomj a női nem képviselőivel kapcsolatban. Egyes helyeken azt olvasni, potenciazavarai voltak, s felesége szándékosan alázta még tovább azzal, hogy egész Cinkota előtt enyelgett egy másik férfival.

A felszarvazott férj ezt már nem bírta elviselni, s hogy férfiasságát és dominanciáját megerősítse, öldösni kezdte gyűlöletének tárgyait. Miután kioltotta Mária és szeretője életét, előre megfontolt gyilkossági szándékkal kezdett ismerkedni. Többnyire cselédlányokat invitált meg cinkotai házába, s egytől egyig mindegyikük spórolt pénzét megszerezte, majd hidegvérrel, csendesen, profin megfojtotta őket, s egyenként alkohollal töltött bádoghordókba zárta tetemeiket.

Mivel szakmája bádogos volt, senki sem gyanakodott a ház körül gyarapodó hordókra, még a rendőr is elhitte Kiss benzintartalékokról szóló meséjét.

Egyes források hét, míg mások huszonhárom halálos hordóról írnak, melyekben az egyetlen férfiszerető testén kívül az összes, Kiss Bélánál, azaz, álnéven Kiss Hoffmannál vendégeskedő nő hulláját megtalálták.

A hivatalos katonai jelentés szerint az első, igazán ismert magyar sorozatgyilkos 1915-ben hunyt el hadifogságban, tifuszban, ám állítólag számos alkalommal látták őt még tíz évvel bejegyzett halálát követően is. Van, aki szerint új személyazonossággal megszökött a francia hadseregből, s Amerikába ment felejteni.

Apropó, Amerika: a tengerentúlon és Európa-szerte hatalmas kultusz övezi Kiss Bélát, kinek vezetékneve és története beindította a művészek fantáziáját. Egy magyar Kékszakáll, kinek családi neve angolul azt jelenti: csók, s ilyen erősen élt benne a csáberővel kombinált bosszúvágy, csak érdekes lehet; ezt bizonyítja az is, hogy nemcsak könyvek, képregények és dalok íródtak róla, hanem több zenei formáció is viseli a nevét.

forrás: neon.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …