A halott lány babája – Creepypasta

Minden gyereknek (legyen fiú vagy lány) van játékbabája. Lehet, hogy drága, különleges anyagokból készült darab, esetleg csak egy otthon készített, kezdetleges baba, de féltett kincs, bizalmas társ és játszópajtás is egyben a baba. Így van ez évezredek óta. Az emberi alak azonban egyben mágikus eszközzé is teszi a babákat, néhány kultúrában elmosódnak a határok a játékbabák és a varázsláshoz, vallási rituálékhoz használt babák között. Sőt előfordul az is, hogy a baba egyenesen tiltott tárgy, gyermek nem nyúlhat hozzá, csak beavatott felnőtt.

A baba sok ember számára egyenesen félelmetes teremtmény: tulajdonképpen bármikor életre kelhet. Ránk néz, ránk mosolyog, és ki tudja, mi bújik meg az örök mosoly mögött.

Suzuki Eikichi 1918-ban, Sapporóban járt egy kiállításon. A város híres bevásárlóutcájában a 17 éves fiú egy különleges babát vásárolt az akkor két éves húgának, Okikunak. A baba azonnal a kislány kedvencévé vált, egész nap magával hurcolta, rengeteget játszott vele, egészen a halála napjáig, ami, sajnos, meglepően korán és igen hirtelen bekövetkezett. Okiku hároméves volt. A japán szokások szerint az elhunyt egy kedves tárgyát – a babát – a kislány emlékének szentelt házioltárra helyezték, és a családtagok naponta imádkoztak előtte. Néhány hónappal később azt vették észre, hogy a baba haja megnőtt.

A nagyjából 40 centi magas, tradicionális, kimonóba öltöztetett baba (úgynevezett icsimaszu baba) haja eredetileg rövidre vágott, de az évek során mintegy 25 centisre nőtt, egészen a baba térdéig érőre. A család a babát egy templomnak adományozta, és bár az Okikunak nevezett baba haját többször is levágták, újra és újra megnő, akárcsak egy kisgyerek haja. Sokan úgy gondolják, hogy a halott kislány szelleme költözött a babába, hogy így is a szülei mellett maradhasson. A baba ma is látható, és a templom szerzetesei rendszeresen vágják az újra és újra megnövő haját.

forrás: parapercek

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …