Akár 120 évig élhetünk majd egy pirulával?

Orosz kutatók kísérleteztek ki egy szert, ami lelassítja, vagy akár meg is állíthatja az öregedést.

A pirulát egyelőre állatokon tesztelik, de remélik egyszer az emberek is hozzájuthatnak majd.

A neves professzor, dr. Maxim Skulachev abban bízik, hogy pár éven belül mindez valóság lesz. A moszkvai egyetemi csapat az ő vezetésével dolgozta ki az új antioxidáns-koktélt, ami kitolhatja az öregedési folyamat kezdetét.

„Nem hiszem, hogy élhetnénk 800 éves korunkig, de azt minden további nélkül el tudom képzelni, hogy néhány évtized múlva a bolygó lakosságának nagy része betöltse a 100-120. születésnapját” – mondta a szakember.
A tudós már hosszú évtizedek óta az öregedés okait kutatja. „A vizsgálataim során arra jutottam, a folyamatért legközvetlenebbül a mitokondrium nevű sejtszervecske felel, ami az energia előállításában és annak elraktározásában játszik döntő szerepet.“- tette hozzá.

gyogyszer

A professzor és csapata által kidolgozott titokzatos pirulát most még patkányokon, egereken és kutyákon tesztelik és a mitokondriumok működésében biztatóak az eredmények.

 

Azt várjuk, hogy a gyógyszer elodázza majd az öregedési folyamat kezdetét, és kitolja az öregedéssel kapcsolatos betegségek – a rák, az Alzheimer-kór vagy épp a Parkinson-kór – megjelenésének időpontját.” – közölte a tudós.

Skulachev szerint sok év múlva kerülhet majd a boltokba a csodaszer, de ő biztos benne, hogy az emberiség életében eljön az idő, amikor majd szembe tud szállni az öregedéssel.

Forrás: hír24

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …