AMIBEN MI MAGYAROK ELSŐK VAGYUNK!

MAGYARORSZÁGON HALNAK MEG A LEGTÖBBEN DAGANATOS BETEGSÉGEK MIATT.

A rák korai diagnózisa és a jobb kezelés évente 800 ezer ember életét mentené meg a fejlett ipari országokban – derül ki a Gazdasági és Fejlesztési Együttműködési Szervezet (OECD) szerdai jelentéséből. E szerint az OECD 34 tagállama közül Magyarországon a legrosszabb a rák halálozási aránya, míg a legjobb helyzet Svájcban, Finnországban és Mexikóban van.

T_Folyoso-300x200

A jelentésből kiderül, hogy Magyarországon százezer lakosra vetítve évente 165,2 nő és 316,1 férfi lesz a rák áldozata. Összehasonlításképpen Mexikóban évente 84,9 nő és 100,6 férfi hal meg daganatos betegségekben. Ugyan az elmúlt húsz évben a rákos betegek túlélése esélye sokat javult a legtöbb OECD-országban, évente mégis 7,6 millióan halnak meg.

A demográfiai fejlődés miatt ugyanakkor a megbetegedések és az elhalálozások száma is növekszik, így az előrejelzések szerint 2030 után már évente több mint 13 millió halálos áldozattal járhat a rák.

“A tagállamok nem kezelik olyan jól a rák problémáját, mint ahogy kellene. Az ápolás színvonalának javításával, a várakozási idő lerövidítésével és hatékonyabb forrásmenedzsmenttel az OECD országaiban a halálesetek egyharmadát meg lehetne akadályozni” – olvasható a tanulmányt bemutató sajtóközleményben. E szerint az OECD tagországaiban évente több mint ötmillió új beteget regisztrálnak, ez százezer lakosra vetítve átlagosan 261 esetet jelent.

Olvasd el ezt is: KAPZSISÁG: AVAGY MIÉRT GYÓGYÍTHATATLAN A RÁK?

A rák a halálesetek egyharmadáért felelős. A dokumentum adatokat közöl arról is, hogy egyes országok mekkora összeget fordítanak egy rákos beteg kezelésére: az Egyesült Államokban évente 400 dollárt, Törökországban mindössze 32 dollárt.

forrás: filantropikum.com

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …