AZ ÚJSÁGÍRÓ ÉDESANYJA: KÖNYÖRGÖM NE FEJEZZÉK LE A FIAM!

Egy arab televízióban könyörgött az Iszlám Államnak Steven Sotloff édesanyja, hogy engedjék el a fiát. Az újságírót azzal fenyegetik, hogy lefejezik, mint James Foley-t. A család kétségbeesett.

Egy kétségbe­esett édesanya az utolsó szalmaszálat is megpróbálja megragadni, hogy megmentse a gyermekét. A floridai Shirley Sotloff fiát több mint egy éve tartja fogva a világ legkegyetlenebb terrorszervezete, az Iszlám Állam (IS). Steve Sotloff miami újságíró szerepelt azon a múlt héten közzétett videón, amelyben bemutatták kollégája, James Foley riporter lefejezését.

A felvétel az egész civilizált világot megdöbbentette, de hogy mi játszódhatott le az amerikai Sotloff családban, azt nehéz szavakkal leírni. Shirley Sotloff mégis megpróbálta. A nő az al-Arabija televíziócsatornán tette közzé üzenetét, amelyben személyesen Abu Bakr al-Bagdadit, az IS vezetőjét kérlelte.

98124

Az édesanya megpróbálta megértetni a terroristákkal, hogy a fia élete árán semmit nem nyernek

 Steven csak egy újságíró, aki azért utazott a Közel-Keletre, hogy bemutassa a zsarnokok által elnyomott muszlimok szenve­dését. Semmilyen hatással nincs az Egyesült Államok kormányára, és nem is vállalhat felelősséget annak tetteiért. Egy becsületes ember, aki mindig a gyengéken próbált segíteni. Kérem önt, hogy engedje szabadon a gyermeke­met! – könyörgött a kétségbeesett anya, aki egy muzulmán tanítást is idézett a kegyelemről.

A szabadúszó Steven Sotloff legutóbb a TIME magazinnak írt cikkeket, de számos nagy televíziótársaságnak is dol­gozott tudósítóként, valamint szakértőként. Tavaly augusztus elején tűnt el Szíriában, azóta nem tudtak róla semmit. A férfi családja is csak a brutális vi­deóban láthatta újra. Ebben a Foley-t lefejező hóhér Sotloffot is azzal fenyegeti, hogy kivégzi, ha az Egyesült Államok nem állítja le a légicsapásokat.

Washington azonban továbbra sem hajlandó meghátrálni. A Fehér Ház egyik szóvivője azt közölte: Barack Obama elnök elszántan küzd azért, hogy kiszabadítsák Steven Sotloffot.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …