Bence Nyugodj Békében!

Pár napja ismét megtelt a média egy szomorú hírrel: eltűnt egy kisfiú, 11 éves.. Ismét elöntötték a közösségi portálokat a segíteni kívánó csoportok, oldalak, stb. de sajnos mind hiába.

Teltek a napok és ahogy követtem az eseményeket, sajnos szinte napról-napra egyre biztosabb voltam abban, hogy nagy baj történt. Szombat dél körül a megérzésem sajnos beigazolódott.. facebookon olvastam először a szörnyű hírt: Szita Bence élt 11 évet. Meggyilkolták.

A hír szinte mindenkit felkavart, amerre csak jártam, akivel csak beszéltem online vagy személyesen, mindenkiből értetlenséget és megbotránkozást váltott ki az eset. Bevallom én se értettem és nem értem most sem, hogy milyen indok van arra, hogy valaki megöljön egy 11 éves gyereket. A hír bejelentését követően a közösségi portálokon újabb és újabb oldalak, csoportok jelentek meg követelve a halálbüntetés visszaállítását, főként hatásvadász képekkel, cikkekkel még több “like” -ot gyűjtve oldaluknak..

Bennem egyre csak a következő kérdés erősödött.. hozzáteszem, a nyár végén a pécsi fiatal lány gyilkosságának kapcsán szerveződött oldalak és megmozdulások jutottak eszembe először.. a kérdés akkor is és most is felmerült bennem..
Nem lenne már jobb hagyni szegény gyereket békében nyugodni? Nem lenne emberibb a “like”-gyűjtés helyett megemlékezni néhány percben csendben a srácról?! Sajnálom én is a kis srácot, de soha nem értettem mi értelme egy ilyen tragédia kapcsán több tízezres facebook tábort duzzasztani. Mi lesz ettől jobb?

Most van aki komolyan gondolja azt, hogy ezzel nyomást lehet gyakorolni a törvényhozásra, vagy egy ilyen kezdeményezés majd visszaállítja a halálbüntetést? Hát nem.. nem fog semmi sem változni.. sőt a tapasztalatok azok, hogy ezek a felduzzasztott csoportok heteken/napokon belül vagy gazdát és nevet cserélnek és máris valami szolgáltatást reklámoznak a tagoknak, vagy teljesen kihalnak.

Apropó halálbüntetés… Teljese mértékben ellenzem.. Ismerem a magyar jogszolgáltatást.. jól írtam, nem igazságszolgáltatás… Magyarországon azt vernek rád, amit csak akarnak.
Nézzük a móri estet. Kaiser Ede egész biztosan halálbüntetést kapott volna -ártatlanul- a hét áldozat miatt. Már régen fellógatták volna. Személyes tapasztalatom alapján állíthatom, hogy a magyar jogszolgáltatás tele van hézagokkal, eljárási hibákkal és felületességgel. Sokakat olyanért ítélnek el évekre, amit valójában el sem követett..

Összegezve:

Szomorú ami történt a sráccal. Nyugodjon békében.. és aki ezt kívánja neki, az nem facebook oldalakhoz csatlakozik és nem egy ilyen hatásvadász oldalon irkálja a faszságait, hanem megemlékezik a kis srácról, gondol rá és hagyja békében nyugodni a lelkét. Mindenki megnyugodhat.. ez egy többszörösen minősített gyilkosság, ami már kb. bizonyítva van. Az elkövetők ebben az életben nem fognak kijönni a börtönből. Ilyenekért nem 10-20 éveket adnak hanem tényleges életfogytiglant.

Abban meg biztos lehet mindenki, hogy odabent az ilyen férgeknek nincs és nem lesz jó életük soha, sokkal nagyobb szenvedés lesz padlón csúszni verések és megalázások közt 30-40 éven keresztül, mint ha pár év múlva fellógatnák őket. Na ennyit akartam, részemről a téma off.

Bence Nyugodj Békében!

Írta: Kollár Péter

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Villanyoszlopnak hajtott a kocsijával az anya, hogy bebizonyítsa a gyerekeinek, isten vigyáz rájuk

Az anya egy villanyoszlop felé kormányozta az autót, amelyben benne ültek az 5 és 7 …