Bezár a HAARP

Nyáron bezár az alaszkai High Frequency Active Auroral Research Program kutatóközpont, és leáll az amerikai légierő által szponzorált ionoszféra-kutató program. Az 1993-ban elindult kutatásnak helyet adó, óriási antennákkal felszerelt bázist az alaszkai állami egyetem veszi át, és valószínűleg továbbra is tudományos kísérleteket fognak itt folytatni.hír alapjában véve nem tűnik túl izgalmasnak a légkörkutatók szűk szakmai társadalmán túl, de olvassuk csak el még egyszer a program nevét:

HAARP

Igen, ez a legendás HAARP, amiről az összeesküvés-hívők szent meggyőződéssel, és “megdönthetetlen bizonyítékok” birtokában állítják, hogy:

  • A Nikola Tesla által feltalált, halálsugarat vető fegyvert építi és teszteli itt az amerikai hadsereg
  • Az időjárást befolyásoló kísérleteket végeznek, és minden hurrikán, tornádó, özönvízszerű esőzés és szárazság a HAARP lelkén szárad
  • Földrengéseket, illetve cunamikat keltő szuperfegyver működik itt
  • Globális agykontroll-fegyvert építenek itt, amivel az amerikai kormány milliárdok elméjét manuipulálja a világon
  • Esetleg ez mind egyszerre. Ja, és a maláj Boeinget is ezzel lőtték le.

Valójában, khm, pardon, a hivatalos verzió szerint (magának a HAARP-programnak és a bázisnak a létezését soha senki nem tagadta egyébként) a HAARP-bázison egyszerűen annyi történik, hogy az antennaerdő nagy energiájú, magasfrekvenciás rádióhullámokat bocsát az ionoszférába, majd a tudósok érzékeny műszerekkel mérik és elemzik, hogy ott mi történik ennek hatására: különféle elektromágneses folyamatok indulnak be, újabb rádióhullámok jönnek létre, esetleg sarki fény is megjelenhet. Ez egy csomó dologra jó, elsősorban arra, hogy megtudjuk, hogyan viselkedik az ionoszféra.

6114416_13d80e816aec88544d5baf6c1591cd56_wm

Ez persze túl bonyolult és megfoghatatlan dolog az átlagember számára, ráadásul az a bizonyos antennaerdő is olyan bizarrul néz ki – de ez még mindig nem magyarázná, miért éppen ez a kutatóállomás izgatja annyira az összeesküvéshívők fantáziáját. A legendák forrása a kutatóközpont megépítésének zavaros háttértörténete. A HAARP-ot a kilencvenes évek elején Ted Stevens, befolyásos alaszkai szenátor lobbizta ki, főként azért, hogy ezzel hozzon forrásokat és támogatást az állama tudományos életébe. Hogy a projekt árát (250 millió dollár) igazolják, a Pentagon különféle egzotikus katonai kutatóprogramok lehetséges helyszíneként jelölte meg a bázist. Stevenst később korrupció vádjával mozdították el a pozíciójáról (egy év múlva meghalt egy repülőbalesetben), utóda pedig egy demokrata politikus lett, aki úgy próbálta meg a pozícióják megerősíteni, hogy Stevens döntéseit és ügyeit hiteltelenítette minden lehetséges módon.

A HAARP-kísérletek ennek ellenére egészen mostanáig folytak, amíg a Pentagon kutatás-fejlesztési ügynöksége azt nem közölte, hogy nem érzi gazdaságosnak az évi 2,5 millió dollárt, amibe a létesítmény kerül. A műszerparkot még az alaszkai tél előtt elszállítják, az üres kutatóbázist pedig az alaszkai egyetem kapja majd meg.

Na persze az igazi konteo-hívők pontosan tudják, hogy ez csak terelés, és a dezinformációs stratégia egy újabb ravasz lépése.

forrás: index.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …