Bizarr, de érdekes: mi történik az implantátumokkal a halál után?

Miközben a halál beállta után az emberi testben végbemegy a már régóta jól ismert bomlási folyamat, a különböző, testbe ültetett idegen anyagok viselkedése ettől teljes mértékben eltér. Vajon túléli a mellimplantátum a hamvasztást?

Caitlin Doughty temetkezési vállalkozó elárulta, hogy a szilikon implantátumok a hamvasztás során ragacsos masszává olvadnak, amit rendszeresen el kell távolítani a készülékekből, mert problémákat okozhat. A legtöbb krematóriumban nem tisztítják le a szerkezetet minden ilyen eset után, de a ragacsos massza így felgyűlik, így egy nagyobb tisztítási eljárást von maga után.

 

A testeket 7-900 fokon égetik el, ez akkora hő, hogy a csontokat is porrá őrli, de nem tud mit kezdeni a fém vagy porcelán protézisekkel, implantátumokkal, hiszen ezeket  – a pacemaker kivételével, ami gyakran okozott korábban robbanást a krematóriumban – nem veszik ki a testből hamvasztás előtt.

A szilikon okozta extra tisztítási eljárás bizonyos értelemben új problémának számít a krematóriumok számára, hiszen az első mellimplantátumot 1962-ben használták, ezért igyekeznek megoldást találni rá -már vannak olyan helyek, ahol hamvasztás előtt eltávolíttatják a szilikont a testből.

forrás: lemon.hu

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …