Churchill UFO-pániktól tartott!

Winston Churchill a korábban titkos iratok szerint félt, hogy a britek elveszítik hitüket a vallásban, és pánik tör ki, ha értesülnek a “repülő csészealjról”.

A RAF kötelékébe tartozó gép a világégés alatt találkozott az ismeretlen tárggyal, Churchill állítólag 50 évre titkosította az esetről szóló jelentést. A háború későbbi szakaszában adta ki a parancsot, mialatt Eisenhower tábornokkal az Egyesült Államokban tárgyalt.

churchilleisenhowerufo-thumb-460x288-44533

A brit nemzeti archívum által csütörtökön nyilvánosságra hozott UFO-dosszié több mint 5000 oldalra rúg, jelentések, levelek és rajzok is vannak benne. Az arról szóló állításokat, miszerint maga Churchill is érintett volt egy UFO-ügyben, egykori testőrének unokája a védelmi minisztériumnak címzett levelében fogalmazta meg.

A levélben a leszármazott a történtekről érdeklődött, miután részleteket tudott meg az ügyről. Az 1999-es levél tanúsága szerint az incidensben érintett brit repülő küldetésből tért vissza, amikor egy azonosítatlan fém repülő tárgy megközelítette Anglia, vélhetően Cumbria partjainál. A legénység felvételeket készített az UFO-ról, amely leírásuk szerint nesztelenül lebegett a repülő közelében. A levélíró – egy leicesteri orvos – állítja: nagyapja, maga is RAF-tiszt, hallotta ahogy Churchill Eisenhowerrel, a szövetséges haderők akkori amerikai parancsnokával beszél az incidensről. Mindkettőjüket aggodalmak töltötték el, ezért a brit miniszterelnök úgy döntött, 50 évre, vagy még hosszabb időre titkosítja az ügyet.

Churchill és Eisenhower találkozóján egy fegyverszakértő kizárta azokat a találgatásokat, hogy a tárgy rakéta lett volna, mivel a eset “teljes mértékben meghaladta a kor elképzelhető kapacitásait”.

churchill-file

Amint a jelenlévők közül valaki “idegenekről” kezdett beszélni, Churchill állítólag elrendelte a titkosítást. “Mindkét oldalban nagyfokú aggodalmak fogalmazódtak meg, mert nehezen találtak megbízható magyarázatot” – írta levelében a kormányfő testőrének unokája.

A testőrben azonban mély nyomokat hagyott az ügy, említést is tett róla pár embernek. Az unoka édesanyjától értesült a “különös találkozásról”.

Az orvos hangsúlyozta: azért szeretne további részleteket megtudni, mert nagyapja élete végéig bizonyos volt afelől, hogy egy másik hatalom által tesztelt technológiáról volt szó.

A védelmi minisztérium a The Daily Telegraph című napilapnak elmondta, nem tudnak bizonyítékkal szolgálni, mert az 1967 előtt az UFO-aktákat csak öt évig őrizték, majd megsemmisítették. A történelem Winston Churchillről viszont számon tartja, hogy érdeklődött az UFO-k iránt.

forrás: ma.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …