CSODA: ÚJRA MOSOLYOG A LEFEJEZETT KISFIÚ

Az orvosok sem hittek abban, hogy életben maradhat a 16 hónapos gyermek a brutális autóbaleset után.

Bő két héttel ezelőtt a kis Jackson Taylor is ott volt abban az autóban nővérével együtt, amit édesanyja, Rylea vezetett, és amelybe egy másik autó hozzávetőlegesen 110 km/órás sebességgel belerohant. Az ausztrál család autója totálkáros lett, és bár a légzsákok kinyíltak, az ütközés ereje szabályosan letépte a pici koponyáját a gerincoszlopáról – azaz úgynevezett belső lefejezés történt.

Dr. Geoff Askon vizsgálja Jackson sérüléseit

Azonban csodával határos módon egy hatórás műtéttel meg tudták menteni a 16 hónapos kisfiú életét, mivel a gerincvelő valahogy mégsem sérült meg. “A legtöbb gyermek túl sem élt volna egy ilyen sérülést. És ha mégis, és sikerül újjáéleszteni, akkor sem lett volna képes önállóan lélegezni vagy mozogni” – magyarázta a beavatkozást vezető Dr. Geoff Askon, akit az idegsebészek ausztrál keresztapjaként tartanak számon. Az ilyen esetek 70 százalékában a sérültek már a baleset helyszínén meghalnak – korra való tekintet nélkül – újabb 15 százalékuk pedig a kórházban veszti életét. Azaz a 16 hónapos gyermek esélyei igencsak kicsik voltak…

Jackson azonban a műtét után nem csak járni, de mosolyogni is képes. Ugyan még egy jó darabig kell viselnie egy speciális merevítőt, ám utána a balesetnek – és a brutális gerinctörésnek – nyoma sem lesz.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …