CSODADROG VOLT HITLER UTOLSÓ TITKOS FEGYVERE

Arról már írtunk korábban is, hogy a náci vezetés masszív metamfetamin-adagokkal kedveskedett a katonáinak a világháború alatt. 1939 és 1945 között 200 millió Pervitin-tabletta fogyott el a seregben, annak ellenére, hogy maga a Führer hevesen ellenezte a drogokat, ha nem épp a saját katonáiról és világuralmi terveiről volt szó.

Fotó: Topical Press Agency
Fotó: Topical Press Agency

Volt viszont Hitleréknek ennél meredekebb terve is, csak arra már nem maradt idő. Pedig a német vegyészek és orvosok meg voltak róla győződve, hogy a D-IX kódnevű drogkeverékkel még az utolsó pillanatban is megfordítható a háború sorsa. Szó se róla, elég durva dolgokat hozott ki a szer a katonákból.

1944 márciusában Hellmut Heye altengernagy javasolta új szer kifejlesztését a vesztésre álló német seregek feltuningolására. (Heye egyébként a bukás után politikus lett, 1961-ben katonai ombudsmannak is megválasztották.) Ötlete befolyásos támogatókra talált, fel is állítottakKielben egy kutatócsapatot.

Az ott készülő D-IX három összetevős szuperkoktél volt. Egy tabletta 5 milligramm kokaint tartalmazott, ugyanennyi oxikodon nevű opiátot, és 3 milligrammot a már jól ismert metamfetaminból, hiszen ami egyszer bevált, azon minek változtatni.

A cél az emberi kitartás határainak újradefiniálása volt

mondta Wolf Kemper kutató, aki néhány éve feltárta a titkos projektet. A nácik azt remélték, hogy az új drog drasztikusan megnöveli majd a csapataik harci erejét. Az állóképesség-növelés, a fájdalom- és félelemérzet csökkentése, illetve a fáradtságérzet elnyomása volt a céljuk. Vagyis nagyjából a katonák terminátorrá változtatása.

A tesztalanyok képesek voltak a D-IX hatása alatt 88,5 kilométert gyalogolni megállás nélkül, 20 kilós menetfelszereléssel a hátukon, mielőtt összeestek. Persze nem a saját katonáikat hajtották a tudomány nevében az összeesésig a náci orvosok, a teszteket a Sachsenhausen koncentrációs tábor foglyain végezték.

Sachsenhausen2

A Harmadik Birodalom vezetését nagyon lelkessé tették a kísérleti eredmények. Azt tervezték, hogy minden egységet ellátnak az új csodaszerrel, de a tervből végül nem lett semmi, mert a háború közben véget ért. Azt már sosem tudjuk meg, hogy a katonák bedrogozása miatt, vagy ennek ellenére.

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …