Csontvázak riogatnak az utca plakátjairól!

A Daily Mail angol magazin rémisztő tendenciát fedezett fel a modell világ jelenlegi trendjével kapcsolatban – az eddigieknél mégjobban divatba próbálják hozni a divatcégek az egészségtelenül sovány modelleket.

Az angol magazin 11 divatlapot vizsgált át, és lényegében mindegyik lapban rendellenesen vékony modellekkel próbálják eladni a termékeket.

Bár a divatvilág megpróbálja természetesnek beállítani az ilyen nőket, bizonyos médiumok már kampányolnak a jelenség ellen, és megpróbálják jogi úton, törvényi szabályozással elérni hogy tiltva legyenek az ilyen reklámok.

article-3294113-2DE49A3500000578-872_964x405

Miért is veszélyesek az ilyen reklámok?

Legfőképp azért, mert a fiatal lányok, tinédzserek az ilyen divatlapok, utcán látható plakátok alapján képzelik az követendő női ideált. De mivel a képen látható modellek egészségtelenül vékonyak, gyakran a külsejük tényleg a tünete a betegségüknek (például bulimia, anorexia, stb) ezért óriási kockázattal jár, hogy a fiatal lányok megpróbálnak az ilyen vékony modellekre hasonlítani.

A divatlapokban látható vékony modellek testalkatát egészséges úton nem lehet elérni, ezért a fiatal lányok, akik hasonló modelleket választanak példaképként gyakran lesznek depressziósak – ugyanis saját “tökéletlen” testüket csúnyának, sőt undorítónak találják.

Ezért joggal lépnek fel az ilyen divatirányzatok, tendenciák ellen azok akik törődnek a fiatal lányok testi, és lelki egészségével. A szülőkön is hatalmas a felelősség, meg kell értetniük lány gyermekükkel, hogy a képen látható modellek nem követendő példák, hanem egy kerülendő rossz dolog – inkább elrettentő példa.

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …