Démonok szállták meg a fiatal lány testét

Állítólag démonok szállták meg, és hosszú szenvedés után meghalt. Anneliese Michel 24 éves volt.

szonyatos gyötrelemről tanúskodik az a felvétel, amelyet Anneliese Michel exorcizmusán, vagyis ördögűző rituáléján készítettek. Anneliese-t saját állítása, családja és a vele találkozó papok szerint démonok szállták meg.

anneliese_michel_demon

Anneliese Michel gyötrelmes élete

Anneliese 1952. szeptember 13-án született Lieblfingban, Nyugat-Németországban, egy többgyermekes, szigorú katolikus elvek szerint élő család gyermekeként. 16 éves volt, amikor kálváriája elkezdődött.

A lány először arra lett figyelmes, hogy imádkozás közben furcsa hangokat hall, és hallucinációk is gyötörték. A hangok azt mondogatták neki, átkozott, és a pokolba fog jutni. Ez megijesztette, elkeserítette Anneliese-t, és mélyen depressziós lett.

Viselkedése idővel egyre furcsábbá vált. Néha minden előzmény nélkül letépte a ruháit, szenet evett, vizeletét megitta, irtózott a megszentelt helyektől és tárgyaktól, valamint volt, hogy napokig kutya módjára viselkedett.

Először epilepsziát diagnosztizáltak nála, majd pszichiátriai kezelés alá vonták. Gyógyszereket kapott, állapota azonban nem javult, csak súlyosbodott. Egyesek szerint a gyógyszerek azért nem segíthettek, mert a lány valóban nem pszichiátriai eset volt, hanem démoni megszállás áldozata.

Annál is inkább, mert Anneliese az elmebetegekkel ellentétben maga is tisztában volt azzal, hogy beteg, és segítségre van szüksége. Amikor észrevette, hogy nem bírja elviselni a feszületeket, és semmit, ami szent, papi beavatkozást kért. Többször is elvégezték rajta az exorcizmus műveletsorát, mindhiába.

anneliese_michel_

Anneliese Michelt hallucinációi egyre csak gyötörték. Ördögi arcokat látott, majd egy alkalommal, amikor – saját elmondása szerint – Szűz Mária jelent meg neki, elhatározta, hogy nem eszik többé. 24 évesen, hosszú szenvedés után, kiszáradás és alultápláltság következtében meghalt. Ekkor nagyjából 30 kiló volt.

 Anneliese Michel exorcizmusa

A német lányon az első ördögűzést 1975. szeptember 24-én hajtotta végre egy Ernst Alt nevű pap. Tíz hónap alatt 67 ilyen többórás ördögűzést hajtottak végre Anneliese Michelen, heti egy-két alkalommal. Az ördögűzés során egy 1614-es római katolikus szöveget használtak.

A hangfelvétel

Az első másodpercek után különös, hátborzongató érzés keríti hatalmába az embert, ahogyan a kínjában üvöltő Anneliese Michel hangját hallja. A felvételen hallatszik az is, ahogyan a pap az ördögűzésben alkalmazott szöveget mondja, illetve az is, ahogyan a lány időről időre őrjöngve beszélni kezd.

A dolog érdekessége, hogy Anneliese Michel nem csupán az anyanyelvén, németül beszél, hanem latinul is. A megszállottság egyik jele pedig az, hogy az ember olyan nyelveken is megszólal, amelyeket egyébként nem ismer. További rémisztő furcsaság, hogy a hangfelvétel elemzői szerint úgy hallatszik, mintha a lány nemcsak a saját hangján, hanem három különböző hangon szólalna meg.

Ez történt Anneliese halála után

Bár az ördögűzést szigorúan titokban végezték, a döbbenetes eset híre hamar elterjedt, és a lány családja bíróság elé került. A vád szerint a lány megmenthető lett volna, ha halála előtt napokkal orvosi segítséget vettek volna igénybe.

A család a per kezdete előtt kérte, hogy lányukat exhumálják, bár hivatalosan a kérésüket azzal indokolták, hogy Annaliese-t a haláleset utáni kapkodás következtében túl olcsó koporsóba temettették el. Kérésüket kézhez kapva egy dél-bajorországi apáca a szülőknek beszámolt látomásáról, hogy Anneliese Michel teste még mindig teljesen épen fekszik a koporsóban. Ez a dolog még inkább az eset természetfelettiségére adott bizonyítékot.

1978-ban Anneliese Michelt újra eltemették. A hivatalos dokumentáció szerint testén a normális mértékű romlás jelei voltak tapasztalhatók. Érdekes ugyanakkor, hogy amikor édesapja meg akarta nézni Anneliese újratemetésre váró testét, ezt megakadályozták.

forrás: femina.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …