Döbbenet! Einsteint is lekörözi a kislány!

Langhma — Lydia Sebastian mindössze 12 éves, és már most okosabb, mint a tudás mintaképe, Albert Eins­tein (†76), vagy a világ egyik legnagyobb koponyájának tartott Stephen Hawking (73), hiszen mindkettejüknek „csak” 160-as az IQ-ja, Lydia viszont 162 pontot ért el az IQ-teszten.

Nem meglepő hát, hogy azonnal felvételt nyert a világ legintelligensebb embereit tömörítő Mensa csoportba.

– Soha semmi különöset nem tettünk ezért, hogy ilyen okos legyen – nyilatkozta a Dai­ly Mail riportjában a kislány édesapja, Arun (43), aki radio­lógusként dolgozik. – Igaz, az meglepő volt, hogy már féléves korában beszélni kezdett. Akkoriban rezidens orvos voltam, a feleségem még egyetemista. Bevallom, nagyon meglepődtem, amikor a lányom szinte folyékonyan beszélt nekem a telefonban, amikor felhívtak.

Nem meglepő, hogy a 12 éves brit kislány egyszerűen rajong a reáltantárgyakért, de művészeti érzéke is van

Lydia egyébként nemcsak beszélni, de olvasni is nagyon gyorsan elkezdett, alig pár esztendősen már olyan könyveket bújt, amelyek a duplaannyi időseknek is komoly kihívást jelentettek volna.

– Általános iskolás kora óta a matek a kedvence – folytatta a büszke édesapa, aki szerint a lánya talán annak köszönheti a tudásszomját, hogy soha nem kényszerítették őt arra, hogy bármit meg kelljen tanulnia. – Hiszek abban, hogy ha egy gyerekre nyomást helyezünk, és olyat akarunk neki megtanítani, ami esetleg még nem való neki, akkor nem fog jól teljesíteni. Ekkor ugyanis olyan érzésük lesz, mintha kimaradnának valami másból, és az kezdi el őket érdekelni – árulta el a trükköt Arun, aki ezzel a módszerrel elérte azt, hogy a lánya egyszerűen imádjon tanulni. – Alighogy hazaér az iskolából, máris leül, hogy megcsinálja a házi feladatot.

A 76 éves korában elhunyt fizikus, Albert Einstein világszerte a tudás jelképe, egyébként Lydiának ő a példaképe
/Fo­tó: AFP

Bár a kislány kedvencei a reál tantárgyak, a művészet sem áll messze tőle: négyéves kora óta hegedül, ráadásul csodálatosan játszik.

a világ egyik legnagyobb koponyájának tartott Stephen Hawkingot is lehagyja az IQ-pontok számában
/ Fotó: Northfoto

Mit jelent az intelligenciahányados?

Az IQ, vagyis az intelligenciahányados egy viszonyító szám, amivel kimutatható, hogy a vizsgált személy pillanatnyi értelmi képessége és az azonos életkorú, átlagos értelmi képességekkel rendelkező személy szellemi teljesítménye között milyen mértékű pozitív vagy negatív eltérés van. A 80 alatti értékbe a mentális betegségekkel küzdők és/vagy szellemi fogyatékosok tartoznak, a 90 körülibe a gyenge intelligenciájú, de fizikai munkára alkalmas személyek. A 91 és 100 közötti értékbe tartozók az átlagos intelligenciájúak, a 101–110-ig tartó magas átlagnak számít, 111–130-ig átlag feletti intelligenciáról beszélhetünk, a 131 és 140 közötti kivételesen magas, és az ezen érték fölötti a zseni kategória.

forrás: blikk.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …