DÖBBENET: ÚJ DIVAT MIATT KOCKÁZTATJÁK GYERMEKÜK ÉLETET A KISMAMÁK

Szerencsére a legtöbb nő ma is kórházban, ellenőrzött körülmények közt hozza világra gyermekét, ugyanakkor aggodalomra ad okot, hogy egyre többen döntenek úgy: a lótusz szülést választják. Ennek egyik kockázata, hogy a csecsemő fertőzést kap és meghal, de az anya is életét vesztheti.

Új kismama trend van kialakulóban Nagy-Britanniában, számolt be róla a Daily Mail. Az otthon szülő anyák egy része a lótusz szülést választja, amely annyiban tér el a hagyományostól, hogy miután otthon világra jön a gyermek, nem vágják el a köldökzsinórt, hanem a placentával – méhlepénnyel – együtt megvárják, amíg az magától elszárad. Ez 3-10 napot vesz igénybe, így a csecsemő addig összeköttetésben marad az anyaméhben a magzati keringés támogató rendszerrel.

81523

A kismamák szerint ez azért jó megoldás, mert így a csecsemő nemcsak fizikai, de érzelmi előnyökre is szert tehet, és egyébként is nyugodtabb baba lesz tőle. Továbbá azt hangsúlyozzák, hogy a köldökzsinór vágása feleslegesen nagy kárt is okozhat, hiszen a csonk elfertőződhet, amelyet ha nem kezelnek antibiotikummal, halálhoz is vezethet. Ha nincs nyílt seb, a csecsemőnek sokkal könnyebb – mondják a hívők.

A másik ok, ami miatt emellett döntenek a kismamák, hogy szerintük sokkal több oxigén és tápanyag jut így a gyermeknek, amíg az anyatej nem indul meg.

Az orvosok szerint azonban ez az új őrület a csecsemő halálát okozhatja. Mivel a placenta nem él, miután világra hozza a kismama, a gyerek gyakorlatilag egy elhalt magzati eredetű szervvel van összekötettésben. Ezért sokkal nagyobb a fertőzésveszély, hiszen az elhalt szövetek tökéletes táptalajt biztosítanak a baktériumoknak. Továbbá, akik ezt a típusú szülés választják, nem kórházban, hanem otthon hozzák világra gyermeküket, amelyek további kockázatokkal is járnak.

“Az állatoknál sincs ilyen példa, a kutya is elrágja azonnal a köldökzsinórt, miután leellett, illetve elfogyasztja a méhlepényt. Pedig az állatok nem érzelgős lények, azt teszik, ami az utód számára a legtöbb esélyt biztosítja az életben maradáshoz” – mondta a BorsOnline-nak Dr. Hadnagy János, a siófoki városi kórház szülész-nőgyógyász osztályvezető főorvosa.

“Még nem találkoztam ilyennel Magyarországon, de ha valaki ezt itthon megcsinálja, az bűncselekménynek számít, hiszen veszélyeztetéssel állunk szembe, mert nemcsak a csecsemő, de anya életét is kockáztatjuk. A fertőzés és az elvérzés mellett számtalan más veszéllyel is jár, remélem nem terjed el ez hazánkban” – tette hozzá a szakember.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …