Egy agysebész szerint van valami “odaát”

Az emberiség történelme során az egyik legnagyobb kérdés, hogy vár-e ránk valami a halálunk után.  A különböző vallások megannyi választ kínálnak, biztosak azonban mégsem lehetünk abban, hogy mi is az igazság.

Az amerikai agysebész Dr. Eben Alexander nem rég megjelent könyvében (Living In A Mindful Universe: A Neurosurgeon’s Journey Into The Heart Of Consciousness magyarul: Élet egy tudatos univerzumban: Egy agysebész utazása az öntudat szívébe)  azt fejtegeti, hogy valaminek lennie kell odaát.

A jelenleg 63 éves orvos, még 2008-ban egy hétre kómába esett egy súlyos agyhártyagyulladás követően.  Kezelő orvosai felkészítették a családját a legrosszabbra, illetve közölték hogy nem sok értelme van már a beteget gépekkel életben tartani a továbbiakban.

Az agysebész ezt követően arról számol be könyvében, hogy az általában leírt hatalmas fény vette körül. Biztos abban, hogy nem a kórház lámpáit látta, hiszen hivatása során számtalanszor látta már azokat. Úgy írja le, hogy miközben ezt a szinte vakító fényt látta, mintha áramlana az egész “lénye”, közben lüktetett körülötte az egész világ – mintha valami hangos zene szólna – persze nem kellemetlenül zavaróan. A fény amit látott, később szétnyílt, mintha csak egy hasadás lenne a valóság szövetén.

Úgy éreztem, hogy átlebegek ezen a hasadáson, aztán valamiféle zöld völgyben találtam magam, ahol csodaszép virágok, és vízesés volt. Mint valami ragyogóan szép festmény. Az ég káprázóan kék volt, és rózsaszín felhők úsztak a horizonton, mintha óriási vattacukrok lettek volna. Óriási nyílt tereket láttam, hatalmas tisztásokkal, rengeteg fával, és erdővel. Az erdő tele volt emberekkel, és állatokkal.

Dr. Eben ettől függetlenül nem vesztette el racionalitását, és tisztában van azzal, hogy lehet hogy az élménye valójában csak a képzelet terméke volt, az elhaló elméjének egy mellékterméke. Viszont munkája során rengeteg olyan tapasztalatot szerzet, ami számára elegendő bizonyíték hogy úgy gondolja, a halálunk után nem csak az üres sötétség vár ránk.

A halálközeli élmények bámulatosak, noha az okukra egyelőre még nincsenek tudományos magyarázataink. Fogalmunk sincs, hogy mi váltja ki ezeket az ingereket. Fogalmazott az egykor Harvard orvosikarán tanító agysebész orvos.

fotó: thinshock

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …