Egy beteg nő kemoterápiáját nem fizeti a biztosító, az eutanáziáját azonban térítené

Nagy felháborodást keltett az USA-ban annak a beteg asszonynak a története, aki megírta mit művelt vele az amerikai biztosító.

A nőtől az újabb kemoterápiás kezelések támogatását megtagadták, de az eutanáziáját fedezték volna.

Stephanie Packer esete hatalmas vitákat váltott ki, hiszen az élethez és a halálhoz való jogot állította szembe egymással. A Kaliforniában élő asszonnyal ugyanis közölte a biztosítótársaság, hogy nem fizetik ki az újabb kezelését és gyógyszereit, de az eutanáziához szükséges gyógyszereket viszont állják.

A most 33 éves négygyerekes amerikai nőnél 4 éve fedezték fel, hogy súlyos és krónikus autoimmun betegsége van. Akkor azt mondták neki, hogy legfeljebb három évig élhet. Az asszony azonban túlélte a három évet és mozgalmat akar elindítani Jog az élethez néven.

Ez a név egyértelmű üzenet arról, hogy mit gondol Stephanie a vele történtekről. Amerikában ugyanis már létezik egy Jog a halálhoz való mozgalom, amely az eutanáziát támogatja. Az USA-ban Kalifornia mellett Oregonban, Montanaban, Washingtonban, és Vermontban a törvény bizonyos esetekben megengedi a kegyes halált.

Az amerikai nő azonban katolikus és egyáltalán nem szándékozik kérni az eutanáziát. Ezért az orvosok egy újabb kemoterápiás gyógyszert írtak fel neki, amellyel meghosszabbíthatja az életét. Az egészségbiztosítónál azonban közölték, hogy ez túl drága és nem fizetik ki a kezelés összegét. -írja a Daily Mail.

Packer ezután megkérdezte, hogy azt a gyógyszert, amelyet az eutanáziához kérne, térítik-e. Döbbenetes módon a válasz igen volt, azonban az ügyintéző megjegyezte, hogy annak is csak egy részét állják, a többit a betegnek kell.

Stephanie története ezután nagy sajtónyilvánosságot kapott és ezért a biztosítótársaság a héten azt közölte, hogy mégis kifizetik az újfajta kemoterápiás gyógyszert.

A beteg asszony most  egy civil szervezet segítségével egy a kegyes halál ellen szóló dokumentumfilmet készít Együttérzés és választási lehetőség címmel.

Forrás: 888.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …