Egy évig éheztette és futtatta barátnőjét egy férfi

Két és fél éves börtönbüntetésre ítéltek egy 27 éves brit férfit, aki különböző kegyetlen módszerekkel próbálta elérni, hogy barátnőjének tökéletes alakja legyen.

Mohammed Anwar egy éven keresztül válogatott “kínzásoknak” vetette alá három évvel idősebb barátnőjét, aki – a férfi elmondása szerint – nem volt elég csinos – számolt be az Express a történelmi jelentőségű ítéletről. Ez volt az első alkalom, amikor megfélemlítés vádjával bebörtönöztek valakit.

A férfi gyakran fenyegette meg szupermodellek képeivel, és minden nap arra kényszerítette, hogy futópadon szaladjon, egy idő után pedig csak tonhalat és céklát adott neki enni. Annak ellenére, hogy tökéletes alakú barátnőt szeretett volna a férfi, mikor a nő kiment a lakásból, megtiltotta neki, hogy csinos ruhákat vegyen fel.

Fotó: South Yorkshire Police – Rendőrségi fotók

A bíróságon eredetileg 5 éves börtönbüntetésre ítélték a férfit, akiről kiderült, hogy nem csak lelki sebeket okozott barátnőjének, hanem többször a tettlegességig is fajult az otthoni veszekedés: a férfi többször is megpofozta, fojtogatta élettársát és számos esetben kést szorított a nyakához, és azt kérdezte, hogy meg akar-e halni.

A nő vallomásában elmondta, hogy egy idő után szinte zombiként élte meg mindennapjait, fáradtan és éhesen, fitnesz-videókat bámulva otthon az élettársával, de miután a férfi többször is gyermekei előtt bántalmazta, lépnie kellett.

Egy új brit jogszabály megjelenése segített a férfi elítélésében: a törvény kimondja, hogy a hosszútávú lelki bántalmazás is ugyanolyan bűncselekménynek minősül, mint a fizikai bántalmazás, és több éves börtönbüntetés kiszabására is feljogosítja az esküdtszéket és a bíróságot.

forrás: hirado.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …