Egy valódi kísértet kastély: Cortijo Jurado

imagen

Malaga mellett áll ez a titokzatos épület. Történetéhez sok relytély és legenda tartozik.
1850-ben egy akkori milliomos ipari mágnás, Manuel Agustin Heredia gyermekei építteték ezt az épületegyüttest családi fészeknek és a hozzá tartozó birtok gazdasági épületének.
A Herida család pénzügyi nehézségei miatt az 1900-as évek elején megvált birtokától. Rövid időn belül több

Fantasma Cortijotulajdonosa is volt, mig végül Vega Jurado család kezébe került. Az elnevezés is innen származik. (Cortijo jelentése tanya, Jurado pedig a családnév)

Az épületet mindig is a titokzatosság szele lengte körül. Sok szóbeszéd kelt szárnyra a kastélyban rendezett rituálékról, eltünt fiatal lányokról, rejtélyes holttestekről. A szóbeszéd szerit az ott élő magas társadalmi rangot betöltő emberek titkos társaságok tagjai voltak, akik ezen társaságok rituáléin áldozták fel a fiatal lányokat. Az igazságszolgáltatást kapcsolataik, és a lefizetett hivatalnokok segítségével mindig elkerülték.

Az 1800-as évekre visszanyúló legendák, szóbeszédek az imagesidők folyamán színesebbé, rémísztőbbé váltak. Látni véltek szellemeket, ablakban megjelenő titokzatos alakokat. A szomszédok még a múlt században is gyakran figyeltek fel furcsa hangokra, fényekre az épület felől. Ezek további táptalajt adtak a találgatásoknak. Az viszont tény, 1890 és 1920 közt öt fiatal 18 és 21 év közti lány holttestét találták meg három nappal eltünésük után a közeli folyóparton. Bántalmazás nyomai ugyan nem látszottak rajtuk, de mégis furcsa, hogy a holttesteket mind Cortijo Jurado közvetlen közelében fedezték fel.

images (1)Másik érdekesség Manuel Martin írásos vallomása, (aki egy időben béresként dolgozott ott) melyben leírja, hogy 1932-ben bátorságának bizonyítására belógott cortijo területére. Ott látott egy furcsa, kút szerű lejáratot, amin lemászva hosszú alagútrendszert talált. Állítása szerint ebben emberi csontok és különböző sátáni rituálékhoz használható eszközök voltak.
Semilyen hivatalos szerv nem hitte el állításait, de ezek mégis további legendák alapjául szolgáltak.

Évtizedekkel később, egy kis csoport visszatért a leírásban szereplő helyre. Hiába ástak alagút után kutatva, nem találtak semmit. Viszont az is tény, hogy a cortijo múlt századi átépítése közben egy teherautó beleesett az alatta beszakadó pincébe. Ekkor a munkások alagút szerű üreg bejáratát látták a pince egyik oldalsó falán. Ennek feltárására azonban nem került sor, mert a tulajdonos elrendelte az átépítést zavaró üreg betemetését.

Az épület mai állapotában

Az épületegyüttest 2000-ben megvette egy ingatlanfejlesztő cég, amely a kastélyt hotellé kívánta alakítani. A projekt azonban valamely okból azóta is áll.

cortijo-jurado1-640x640x80

forrás: costadelsolmagazin.com

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …