Egyre jobban van műtétje óta a túlméretezett fejű kislány

A hároméves indiai kislány esélyt kapott a túlélésre. Roona feje a normális méret háromszorosára dagadt, de egy hosszadalmas műtétsorozattal kisebbre műtötték a sebészek. A sebészek a gyermek fején tavaly négy hónapon át tartó műtétek sorozatát éték el, hogy csökkentsék a kislány hatalmas fejméretét. Ez sikerült is, de amikor a kis Roonát hazaengedték, figyelmeztették a szüleit, hogy a kislánynak nincs túl sok esélye a túlélésre. Az orvosok megdöbbentek azon, hogy Roona nemcsak él, hanem mosolyogni és nevetni is tud – ahogy azelőtt még soha.

Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk a kislányról és a műtétsorozat kezdetéről: Roona Begum – A legnagyobb fejű kislány

14

műtét előtt

– Az orvos azt mondta, hogy nem fogja túlélni – mondja Roona édesanyja, Fatima –, de ő sokkal jobban van. Már egyenesen meg tudja tartani a fejét, és egyedül tudja mozgatni egyik oldalról a másikra. Reagál a többigyerek társaságára, és mosolyog, ha a többiek a nevén szólítják. Nagyon boldog lennék, ha egy napon iskolába tudna járni. Ma már tud enni, aludni, és néhány szót beszélni.

23

Műtét után

forrás: erdekesvilag.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …