ELKÉPESZTŐ DOLOG KERÜLT ELŐ A FÉRFI HÚGYHÓLYAGJÁBÓL – FOTÓVAL

Ilyet még a legtapasztaltabb orvosok sem láttak: majdnem egy kilót nyomott az a kő, amelyet egy 65 éves férfi húgyhólyagjából operáltak ki Indiában.

A Mirror beszámolója szerint a 65 éves Mohammad Yousuf Khan igazi rekorder, mert az orvosok egybehangzó véleménye szerint ekkora követ még soha nem távolítottak el egyetlen páciensből sem.

86349

A két krikettlabda méretű megkövült lerakódás több mint 800 grammot nyomott, és tulajdonképpen felfoghatatlan, hogyan élt ezzel együtt a férfi, akinek a panaszairól a lap nem számol be.

A sikeres műtétet az indiai Kasmír tartományban fekvő Anantnag város kórházában végezték, a beavatkozás a szokásos húsz perc helyett másfél órán át tartott.

tk3s_bm_stone_01662023(1)

A húgyúti vagy húgyhólyagban található kő képződéséről a DrInfo ezt írja: „Gyakrabban alakul ki idősekben és férfiakban. Kialakulásukért a kőképzésre hajlamos, sókkal túltelített vizelet lehet a felelős, vagy az, hogy a vizeletben nem találhatóak meg a kőképződés természetes gátlói. Ilyen gátló a citrát, mely normálisan megköti a kövekben gyakran előforduló kalciumot. A kövek mintegy 80%-a áll kalciumból, a többi különböző anyagokból, például húgysavból, cisztinből és struvitból áll.”

forrás: borsonline.hu

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …