ELKÉPESZTŐ MÓDON ÉLNEK A FURA SZIGETEN

Több mint száz év alatt semmi sem változott a Michiganben található Mackinac-sziget. A Huron-tó gyöngyszeméről a kocsik ki vannak tiltva, és az áramot megújuló energiából nyerik.

Mesebeli pontja a világnak az amerikai Ma­ckinac-sziget. Itt ugyanis 1898 óta nem használnak autókat, így az idelátogatók úgy érezhetik magukat, mint a múlt században, ugyanis a kerékpár mellett a leggyakoribb közlekedési eszköz a lovas kocsi.

A szigetnek csak ötszáz állandó lakosa van, de a különleges idill miatt naponta turisták ezrei látogatják meg a különös falut.

nő

A szigeten található Fort Mackinac erődje már a 18. században is állt, ám ma már a szigeten működő park része, amely egyébként a Yellowstone után a második nemzeti park volt az Egyesült Államokban.

A paradicsomi környezetben egy kávézó kivételével az összes gyorsétterem-hálózat ki van tiltva, így a hely még könnyebben meg tudja őrizni a múlt századot idéző hangulatot. A tejkaramellájáról is híres sziget egyik látványossága a Viktória-korabeli stílusban épült szálloda, amelynek díszleteit látva valóban olyan érzésünk lehet, mintha az 1900-as évek elején járnánk.

szálloda

Ugyanakkor a szállodában energiatakarékos hűtő-fűtő rendszert üzemeltetnek, és igyekeznek minden lehetséges módon megóvni a környezetet. Az őslakók állítják, hogy a turisták sem tudják tönkretenni a sziget idilli hangulatát, és a száz éve ugyanúgy festő Mackinac további száz év múlva is varázslatos helye lesz a világnak.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …