Én borzasztó csúnya vagyok, és sokat szenvedek emiatt. Mit tegyek?

A csúnyaságnak semmi köze a testedhez. A szépségnek sincs sok köze a testedhez. A test szépsége vagy csúnyasága nagyon felszínes dolog; a valódi, a lényeg belülről fakad. Ha belülről meg tudsz szépülni, akkor ragyogni fogsz kívül is. Ez már sokszor előfordult: még egy csúnya ember is megszépül, amikor elmélyül a meditációban.

Ezt évről évre megfigyeltem. Amikor megérkeznek ide, akkor teljesen más az arcuk. Amint elkezdenek meditálni, táncolni, énekelni, az arcuk kisimul, megnyugszik. A feszültség megszűnik. Lassacskán eltűnik az arcukba vésődött gyötrelem. Ellazulnak, mint a gyerekek. Az arcuk egy új belső örömöt sugároz.
A testi szépség vagy csúnyaság nem túl fontos.

beauty

A lényeg a belső. Én megtaníthatom neked, hogy hogyan legyél belülről szép – mert az az igazi szépség. Ha ez megvan, akkor a testi tulajdonságaid nem sokat számítanak. Akkor szemed örömtől csillog, az arcod pedig fényes és sugárzó. A forma anyagtalanná válik. Amikor kecses könnyedség kezd áramolni belőled, a külső forma mellékessé válik – a belsőhöz viszonyítva elveszíti minden jelentőségét, ezért ne aggódj miatta.

Meditálj, szeress, táncolj, énekelj, ünnepelj, és a csúnyaság eltűnik. Vedd észre, hogy van benned valami magasabb rendű, és az alacsonyabb rendű máris feledésbe merül, mert ezek a dolgok mind viszonylagosak, csakis valamihez képest léteznek. Ha tudsz, hozz elő magadból valami magasabb rendűt. Olyan ez, mintha egy kis gyertya égne a szobádban: ha felkapcsolod a villanyt, a kis gyertya fénye jelentéktelenné válik.

Fedezd fel a belső szépségedet – ez könnyebb. A külső szépségeden nem sokat tudok segíteni; én nem vagyok plasztikai sebész. Kereshetsz olyan plasztikai sebészt, aki segít a külsődön, de az nem lesz igazi segítség. Talán egy kicsit hosszabb, formásabb orrot csinál neked, de az nem sokat ér. Ha belülről nem szépülsz, akkor a külső szépséged csak kihangsúlyozza a belső csúnyaságodat, a kettő elválik egymástól.

Fedezd fel a belső szépségedet!

forrás: dudus.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

SZIKORA RÓBERT A GYERMEKEINK MEGVÁLTÓJA! [NYÍLT LEVÉL]

  Első emlékem Szikora Róbertről pozitív volt.  Édesanyám öngyújtókat, meg tollakat rakott össze egy kis …