Éveken át egy garázsban: négy férfit tartottak bezárva

Évekig, talán egy évtizedig is fogságban tartottak négy férfit egy garázsban az amerikai Houstonban, hogy felvegyék helyettük a szociális segélyt; a legidősebb áldozat néhány nappal a kiszabadulás után meghalt alultápláltság következtében.

A 79 éves William Merle Greenawalt súlyosan alultáplált volt, amikor rátaláltak – közölte kedden a rendőrség. Az idős ember hat nappal azután hunyt el a kórházban, hogy három sorstársával együtt kiszabadult börtönéből.

houston-elderly_2623032b

Két másik áldozatot, az 59 éves Dean Cottinghamet és a 64 éves John Edward Padgetet már kiengedték a kórházból, ahol szintén alultápláltság miatt kezelték őket. A negyedik, 50 éves fogvatartottnak nem volt szüksége orvosi kezelésre.

Egyikük – egyelőre nem bizonyított – állítása szerint tíz évet töltöttek az átalakított garázsban. A hatóságok szerint azzal az ígérettel csalták őket oda, hogy ott élelmet, sört és cigarettát kapnak, majd “örökre” rájuk zárták az ajtót. Arra kényszerítették őket, hogy a garázsban éljenek, ahol nem volt vécé, sem fekvőalkalmatosság, az egyetlen berendezési tárgy egy szék volt. Enni csak ételmaradékokat kaptak.

Fogva tartójuk felvette helyettük szociális segélyüket. A garázs tulajdonosának 31 éves unokáját letartóztatták, súlyos testi sértéssel vádolják. A hatóságokat egy szomszéd értesítette, aki meglátta a rabok egyikét az ablakban, amint szemlátomás éhesen a gyomrát dörzsölgette.

Nemrég vált ismertté egy másik hasonló eset is: Ohio államban egy fogyatékos nőt és gyermekét tartották fogva és dolgoztatták rabszolgaként. Három fogvatartójuk megkínozta és erőszakkal munkára kényszerítette őket, lőfegyverek mellett harci kutyákkal és óriáskígyókkal is fenyegették őket.

forrás: ma.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …