EZEKRŐL NEM HALLOTTÁL TÖRI ÓRÁN! | Pedig érdekes

Néha elgondolkodsz milyen lehet visszautazni a múltba, megnézni néhány történelmi eseményt? Időgépünk nincs sajnos, de összegyűjtöttünk néhány érdekes történelmi eseményt amelyekről még nem igazán hallhattál történelemórákon. 

A Bubópestis járványt részben a Pápa okozta:

Gergely_Pápa

IX. Gergely Pápa úgy gondolta, hogy a macskák az ördögtől valóak, ezért elrendelte a kiirtásukat. Ennek következménye lett, hogy elszaporodtak a patkányok, ami végül a bubópestis elterjedéséhez vezetett.

Napóleont a rettegett hadvezért, megtámadták a nyulak…

napóleon

A Francia császár fővadásza rengeteg nyulat gyűjtött össze egy vadászathoz, viszont a dolog nem úgy sült el, ahogy általában lenni szokott. A nyulak ahelyett hogy elmenekültek volna, a vadászni vágyó vendégekre támadtak. Milyen vicces B-kategóriás filmet lehetne ebből forgatni: “A gyilkos nyulak bosszúja”

A fogprotézisek múltja

fog-protézis

A fogprotéziseket eleinte elhunyt katonák fogaiból készítették, amiket egy gumi keretbe raktak. Kissé groteszk, élő emberek mosolya, egy halott ember fogaival.

Egyiptom, és a darazsak…

egyiptom-fáraó

Az egyiptomi szolgákat gyakran kenték be mézzel, hogy inkább rájuk szálljanak a darazsak, vagy szúnyogok a fáraó helyett. Mint később kiderült, a méznek nagyszerű anti-bakteriális hatása van, ezért a szolgák bőre egészségesebb volt mint a fáraóké.

A Guanajuato múmiák rémisztő arckifejezése

múmia

A Mexikóban megtalált múmiákról sokáig úgy gondolták, hogy azért ilyen látható ilyen fájdalommal teli arckifejezés, mert élve temették el őket. Később kiderült, hogy csak az időjárás hatására ment össze az arcbőrük, így eredményezve a képen látható ijesztő mimikát.

Az Osztrák hadsereg egyszer önmagát támadta meg

osztrák-hadsereg

1788-ban az Osztrákok megakarták szállni az Oszmán Birodalomban található Karánsebes városát. (Mai Románia területén) A két részre szakadt Osztrák sereg két oldalról támadta várost, nem vették észre hogy valójában a túloldalon lévő honfitársaikat lővik le. 10.000 katonát vesztettek így, az Oda érkező Oszmán sereg könnyedén elűzte a megmaradt Osztrákokat.

A 17. században embereket ettek a gazdag nemesek

kannibál-nemesek

A 17. században elterjedt volt az a nézet, miszerint az emberi hús fogyasztása, illetve az emberi zsír bőrre kenése számos betegségre gyógyír. Azóta kiderült, hogy ez nem igaz. (szerencsére)

Fogamzás gátlás a korai időkben

pocok

Kanadában a 16. században úgy gondolták a nők, hogy a kisállatok belsőségei hatásosak a nem-kívánt terhesség ellen. Mondani sem kell, hogy tévedtek.

Winston Churchill napi 15 szivart szívott

churcill

Ennek ellenére mégsem tüdőrákban halt meg, hanem agyvérzésben. Bár lehet ennek is köze volt a szivarozáshoz.

A 20. század elején, a morfiumot még gyógyszirupként adták a gyerekeknek

morfium-gyerekek

Ekkoriban nem tudták még, hogy a morfium erős függőséget okoz. Nem csak a morfiumot használták, hanem szintúgy a kokaint is, például fogfájásra adták a gyerekeknek.

Rasputin egy nap alatt több merényletet is túlélt

rasputin

Rasputint sokféle mítosz lengi körbe. Történelmi tény viszont, hogy élete során számtalan merényletet követtek el ellene amit túl élt.  Végül úgy sikerült megölni, hogy megmérgezték, lelőtték, és végül a folyóba vetették a testét. Talán még onnan is kiúszott?! Erről nincsenek már információink.

Az amerikai légierő enyhén szólva kicsi volt az első világháború idején

pilóták

Az első világháborúban az amerikai hadseregnek csak 12 db vadászgépe, és 18 pilótája volt.

A legnagyobb madár, ami valaha létezett

madár

A “magnificent Argentine” nevü madárfaj sajnos mostanra már kihalt, a képen látható példány szárnytávolsága közel 7 méteres volt.

Két férfi, ugyanazzal a névvel, és arccal

börtön

Mindkét férfit William Westnek hívták. A hasonlóságukra úgy derült fény, hogy ugyanabba a börtönbe kerültek, és az egyik börtönőrnek feltűnt hogy az egyik rabból “kettő van”. Az ilyen galibák okán kezdték el használni az ujjlenyomatot az államokban.

Ha szeretnél hasonló cikkeket látni az oldalunkon, akkor támogasd a munkánkat egy megosztással! 🙂

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …