Feladta sportkarrierjét az atléta, hogy csontvelőjével életet menthessen

Habozás nélkül feladta sportkarrierjét a New Hampshire Egyetem egyik sztáratlétája, hogy csontvelőjével megmentse egy ismeretlen életét.

A 21 éves Cameron Lyle még első egyetemi évében jelentkezett a donorprogramba úgy gondolván, nagyon kicsi annak az esélye, hogy családtagjain kívül bárkivel is genetikai hasonlóságot mutasson. Nos, mint kiderült az esélyek nem sokat számítanak, Lyle-t telefonon értesíttették, hogy 100 százalékos egyezést hozott ki a gép egy 28 éves, leukémiában haldokló férfiéval, akinek mindössze 6 hónap volt hátra az életéből.

atletakorhaz

Lyle azonnal igent mondott, csak utána tudatosult benne, hogy ez a döntés rendkívül ígéretes súlylökő, diszkosz- és kalapácsvetői pályája végét fogja jelenteni. “Elgondolkoztam, mi mindent kell feladnom, de egy pillanatra sem inogtam meg” – meséli Cameron.

A Massachusetts General Hospitalban végrehajtott műtét során Lyle csípőjéből két liter csontvelőt csapoltak le. Az eljárás után, a donornak hetekig nem szabad nehéz tárgyakat emelni, ami egy súlyvető atléta esetében a karrier végét jelenti. Mikor Lyle elmondta edzőjének mit fog tenni, Jim Boulanger csak annyit mondott: “Fiam, vagy végrehajtasz 12 dobást az állami döntőben, vagy esélyt adhatsz egy másik embernek, hogy még néhány évet éljen”.

atletapirosbent

A családtagok is végig Cameron mellett álltak. “Ő az én hősöm” – mondta Christine Sciacca, Lyle édesanyja. “Annyira büszke vagyok arra, amit tett és arra is, hogy mennyire szerényen viselkedik” – tette hozzá.

Az amerikai törvények értelmében Lyle és a recipiens (aki a csontvelőt kapja) csak egy évvel a műtét után fedhetik fel kilétüket. “Remélem egy nap megismerhetem. Nem sokkal idősebb nálam, remélem, jól van” – mondta Lyle.

Noha több nagy versenyről is lemaradt, Lyle nem szomorkodik. “Ez rendben van. Megérte. Bármikor megtenném újra”.

forrás: ma.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …