Félelem és reszketés Halloweenig: a legparásabb városi legendák

bohoc Vajon mennyire véletlenszerű az, hogy épp 13 nappal a hátborzongató ünnep előtt jut eszünkbe, hogy virtuálisan zseblámpát tartsunk az arcunk elé, és rémtörténetekkel színesítsük meg a napjaitokat?

Melyik színigaz, melyik oltári nagy kamu, és melyiket terjesztették el valós eseményekből kiindulva, tovább színezve, alakítva a sztorit? Ne féljetek, azt is felfedjük majd! No, de először is merüljünk bele az első történetbe, melyben nem a felfedés, sokkal inkább a lefedés adja az egyik csattanót!

A bohócszobor

Egy tinilány, hogy felhizlalja sovány pénztárcáját, bébiszitterkedést vállalt egy jómódú családnál, akik nagy, sokszobás házban éltek. Mielőtt a szülők egyik este vacsorázni mentek, az apa a lány lelkére kötötte, hogy miután a kicsiket lefektette aludni, menjen egy bizonyos szobába, nézzen tévét, ne nagyon mászkáljon a házban.

A tinédzser így is tett, ágyba dugta a porontyokat, majd lefeküdt és bekapcsolta a televíziót. Egyvalami azonban nem hagyta nyugodni: az egyik sarokban egy bohócszobor állt, s a lánynak az volt az érzése, figyeli őt. Próbálta ignorálni, de egyszerűen nem ment neki, így hát rácsörgött a faterra, hogy hadd menjen már át egy másik szobába, vagy legalább hadd fedje le valamivel, mert totál kész van idegileg attól a figurától.

Az apa csak ennyit mondott a kagylóba: “Gyorsan, szedd össze a gyerekeket, menjetek át a szomszédba és hívd a rendőrséget!”

– De hát miért?!

– kérdezte a lány.

– Ne kérdezősködj, tedd, amit mondtam!

– kiáltotta a telefonba a férfi.

A csaj lélekszakadva átszaladt a kölykökkel a szomszéd házba, kihívta a zsarukat, majd visszahívta az apát.

– Most már elárulná, mi ez az egész?!

– kérdezte remegő hangon.

– Nekünk nincs semmilyen bohócszobrunk!

Amikor a rendőrök megérkeztek és átkutatták a házat, letartóztattak egy törpét, aki bohócjelmezbe bújt, s mivel a ház hatalmas volt, soha senki sem vette észre, hogy ott rejtőzik, lopja a kajamaradékokat, és esténként a gyerekek szobájában garázdálkodik. Igaz, a kicsik panaszkodtak miatta, de a szülők azt hitték, csak rémálmaik vannak.

Ez csak az egyik változat, létezik egy kör e-mail, melyben azt állítják, a bohóc megölte a bébiszittert és a gyerekeket, mielőtt kimenekülhettek volna – és persze biztosít, ha nem küldöd tovább tíz embernek öt percen belül, a bohóc éjjel háromkor a te ágyadnál is ott fog állni, késsel a kezében.

Mi az igazság?

Mivel rengetegen rettegnek a bohócoktól látszólag ok nélkül, ez a történet bárki fejéből kipattanhatott, de valóságalapja nincs. Két bohócokhoz kapcsolható gyilkosságról tud a média, az egyik egy Sheila Keen nevű nőhöz kötődik, aki 1990-ben bohócjelmezbe bújva lelőtte riválisát, miután bekopogott hozzá egy kosár virággal és léggömbökkel.

A másik gyilkos, John Wayne Gacy 33 embert ölt meg a ’70-es években, majd eltemette őket saját birtokán. Azért hívták Gyilkos Bohócnak, mert a bűntények előtt gyakran rendezett kerti partikat, ahol bohócmaskarában szórakoztatta vendégeit.

forrás: neon.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …