Félelmetes – 9 kísértetjárta filmforgatás

A következő mozik esetében nemcsak a nézők borzongtak, hanem a készítők is, akik szörnyű dolgokat tapasztaltak meg.
Az emberi képzelet képes őrületbe kergetni az embereket, főleg akkor, ha valami olyasmin dolgoznak, ami önmagában is rémisztő, ezért a következő történetekre is ráfoghatnánk, hogy csak beképzelték maguknak a színészek, stábtagok.

Ennek ellenére az nem létezik, hogy ennyi ember ugyanolyan furcsaságokat képzeljen el, tehát a következő filmforgatások a stábjai megtapasztalhatták, hogy milyen, ha egy idegen energia borzolja a kedélyeket.

The-Possession

Démoni doboz: Inkább egy Zs-kategóriás horrorfilmnek ment el az elátkozott Dybbuk dobozról szóló alkotás, amiben Jeffrey Dean Morgan játszotta az egyik főszerepet. A színész 25 éve dolgozik a pályán, és nem idegen tőle a természetfeletti filmezés, hiszen ő játszotta John Winchestert a Supernatural (Odaát) című sorozatban, ahol nem okozott volna neki ennyi gondot egy elátkozott doboz elpusztítása.

Az egyébként szkeptikus Morgan elárulta, hogy karrierje során, egészen a Démoni doboz forgatásáig nem tapasztalt semmi furcsát forgatás közben, ám amikor ezen a filmen kezdett dolgozni, akkor ő is megijedt néhány eseményen.

Egyszer például minden ok nélkül felrobbantak a lámpák, a zárt díszletekben pedig csípős hideg fuvallatot éreztek. Ezek rendszerint akkor történtek, amikor lényeges jeleneteket vettek fel.

Az összes jelenés közül a legijesztőbb az volt, amikor a raktározott kellékek tüzet fogtak, és minden porig égett, köztük a forgatáshoz használt Dybbuk doboz is. A nyomozás során kiderült, hogy a tüzet gyújtogatás vagy elektromos hiba okozhatta.

Mivel a film igaz történetet dolgozott fel, ezért az eredeti Dybbuk doboz tulajdonosa felajánlotta, hogy a készítők használják azt, ám nekik így is bőven elég volt a hajmeresztő eseményekből.

Waterworld

Waterworld: A 90-es évek Avatarja, amit eredetileg 5 millió dolláros költségvetéssel kezdtek, de mire vége lett a forgatásnak, ez az összeg 200 millió dollárra duzzadt. Habár a film kasszasiker lett, mégis a munkálatok elején sok nehézségbe ütköztek a készítők.

A balszerencse végigkísérte a produkciót. Először a stáb és a színészek tengeribetegek lettek, több drága kellék elúszott, és víz alá került, de az is előfordult, hogy az erős szél miatt le kellett állítani a forgatást.

Ennél súlyosabb helyzet volt az, amikor Kevin Costner dublőre majdnem életét vesztette egy búvárjelenet közben. További problémát jelentett, hogy az egész stáb szenvedett a medúzacsípésektől. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a stáb szakszervezete kártérítést követelt a munkahelyi balesetek miatt. Mindezek után csoda, hogy a film valaha vászonra került.

batman

Batman: A „Batman-átok” sok tragédiát és balesetet okozott az évek során. Az egyik legszörnyűbb esemény a Colorado moziban történt lövöldözés volt, amiben 12 ember meghalt.

A Sötét Lovag – Felemelkedés című rész vetítése ment éppen, amikor megjelent egy gázmaszkot viselő, fegyveres férfit, aki először könnygázgránátot dobott a terembe, majd lőni kezdett.

A másik tragédia négy éve történt, amikor a Jokert alakító Heath Ledger hirtelen meghalt. Jack Nicholson elárulta, hogy korábban figyelmeztette a kollégáját, hogy ne vállalja el a szerepet, ám Ledger hajthatatlan volt.

Joker megformálása rengeteg munkát és megterhelést jelentett. Ledger átlagosan napi két órát aludt, és komoly depresszióba süllyedt. A színész naplót vezetett, állítólag azért, hogy rendesen fel tudjon készülni a szerepre. Ennek az utolsó oldalán a hátborzongató „viszlát” szó állt, és egy kép, amin ő szerepelt Joker sminkben.

A „Batman-átok” ennyivel nem ért véget, hiszen a forgatáson egy technikus teherautó balesetben vesztette életét, amikor egy kaszkadőr jelenetét vették fel. Egy női dublőr elvesztette egyensúlyát és ráesett egy kamerára. Ő nem sérült meg súlyosan, de azért így is kórházba került. 2008-ban Morgan Freeman súlyos autóbalesetet szenvedett, majd nem sokkal később elvált.

matrix

Mátrix: A „Mátrix-átok” sem volt kíméletesebb, mint a „Batma-átok”. A szomorú események azzal kezdődtek, hogy Keanu Reeves barátnője, Jennifer Syme gyermeke halva született. Mivel a pár ezt képtelen volt feldolgozni, ezért nem sokkal később szakítottak. Hamarosan Syme autóbalesetet szenvedett, és meghalt.

Röviddel Syme tragédiája után, a 22 éves Aaliyah repülője lezuhant, és a színésznő, aki Zee szerepét játszotta, életét vesztette. Emiatt elhalasztották néhány hónappal a filmforgatást. Az átok azonban ennyivel nem érte be, mert Gloria Foster, aki az Orákulum szerepét játszotta, ugyancsak meghalt.

Mindezek után Reeves motorbalesetet szenvedett, és kórházba került. Később a forgatáson sérült meg, és egy komoly lábsérülés gyanúja miatt vitték kórházba. Mindemellett rohamosan fogyni kezdett a filmre szánt pénz, ezért Reeves felajánlott 24 millió dollárt a saját fizetéséből, hogy a produkció megvalósuljon. A Mátrix végül kasszasiker lett, és a folytatások forgatásán már nem történtek szerencsétlenségek.

passió

Passió: Habár azt tartja a mondás, hogy a villám kétszer nem csap ugyanoda, erre Jan Michelini, a rendező asszisztense, rácáfolt a forgatáson. Jim Caviezel, a főszereplő sem úszta meg sérülés nélkül a munkálatokat, ugyanis kiszakadt belőle egy darab hús, a „nem valódi” korbácsolás közben, valamint kifordult a válla, amikor a hatalmas keresztet kellett cipelnie.

Caviezel kálváriája ennyivel nem ért véget, mert őt is megcsapta a villám úgy, hogy szó szerint füst szivárgott a füléből, a stáb legnagyobb rémületére. A jelenség szemtanúi később elmondták, hogy az egész olyan volt, mintha Cavaziel teste belülről világított volna.

Később Cavaziel hypothermiában (kihűlés) szenvedett, valamint tüdőgyulladást kapott, súlyos bőrfertőzés támadta meg, és az egész forgatás alatt szörnyű fejfájás kínozta.

The-Ghost-Of-Goodnight-Lane

The Ghost Of Goodnight Lane: Ezt a horrorfilmet egy szellemjárta forgatás inspirálta, amit a Media World Company készített Texasban. Alin Bijan, a film producere korábban arról kapott hírt, hogy a stáb előtt folyton megjelent egy ismeretlen férfi a forgatás alatt.

Emellett valaki elmozdította a kellékeket, pedig senki sem volt az adott szobában. A láthatatlan kéz egyszer pofon is vágta a stáb egyik tagját. Ezek, és az ehhez hasonló események, végigkísérték a forgatást.

Bijan később elmondta, hogy az összes furcsa eseményt rögzítették. 2010-ben paranormális nyomozók keresték fel a helyszínt, és tesztekkel, valamint EVP felvételekkel bizonyították, hogy tényleg kísértetjárta a hely.

A The Ghost of Goodnight Lane producere ezek miatt, az események miatt gondolta úgy, hogy jó ötlet ugyanott forgatni, úgyhogy nekiállt megírni a forgatókönyvet, majd elkezdődtek a munkálatok. A stáb villódzó fényekről számolt be, valamint a mennyezeti lámpa minden előjel nélkül leesett a plafonról. A legijesztőbb mégis az volt, amikor egy testetlen hang a nevén szólított néhány tagot.

démonokközött

Démonok között: Az igaz történeten alapuló, rémisztő horrorfilm forgatásán több borzongató esemény is történt. Az egyik az volt, amikor a semmiből támadt hatalmas szél. Az egész úgy nézett ki, mintha forgószél venné körbe a stábot, ám a fák meg sem moccantak. Ugyanekkor Carolyn, aki otthon maradt Atlantában, furcsa, gonosz jelenlétet érzett a lakásában, majd összeesett és kórházba került.

Ezután minden egyre rosszabb lett a forgatáson. Néhány nappal később kigyulladt az a hotel, amelyben a színészek és a stáb megszállt. James Wan, a film rendezője elmondta, hogy az egyik este, amikor későig bent maradt, a kutyája a semmire kezdett morogni, és a szemével követte a Wan számára láthatatlan valamit.

Vera Farmiga, aki a paranormális nyomozónőt játssza a filmben, egy idő után nem akarta hazavinni magával a forgatókönyvet, ugyanis megmagyarázhatatlan félelem tört rá, ha éjjel olvasni akarta.

A színésznő azt is elmondta, hogy egyszer, amikor kinyitotta otthon a laptopját, akkor három hasadást vett azon észre, mintha valami a mancsával, vagy a karmával hasította volna fel.

omen

Ómen: Az Antikrisztusról szóló, 1975-ös film forgatásán azzal kezdődött a tragédiák sora, hogy Gregory Peck fia öngyilkos lett két hónappal a forgatás előtt. A film forgatásának kezdete után nem sokkal, az egyik stábtag autóbalesetet szenvedett, de szerencsére túlélte.

Ezután villám csapott abban a repülőgépbe, amin a forgatókönyvíró dolgozott, majd pontosan 8 órával később, Gregory Peck és a producer gépébe is villám csapott. A stáb ezek után úgy döntött, hogy inkább szereznek egy magánrepülőt, amit fel tudnak használni a forgatáshoz.

A tervezett repülések azonban elmaradtak, mert néhány üzletembernek kellett a gép. A felszállás után azonban valami hiba történt, mert a repülő belecsapódott a kifutópályába, meglökött egy autót, ami óriási sebességgel belerohant egy másik járműbe. A szerencsétlenségbe mindenki életét vesztette.

ghoswish

Szellemekkel suttogó: Igaz, ez nem mozifilm, hanem tévésorozat, mégis a forgatáson ugyanolyan forgatási technikát alkalmaztak, mint a filmek esetében. A sorozat főszereplője, Jennifer Love elárulta, hogy szerinte megszállták a szellemek a kamerát.

A színésznő állítását egy felvétel is bizonyította. Jennifer éppen egy jelentet forgatott, amikor a stáb tagjai meglátták, hogy van valami furcsa a színésznő mögött. Először úgy nézett ki, mintha egy sötét pont mozgott volna a válla felett.

Amikor a felvételt visszajátszották, akkor kiderült, hogy egy szellem éppen megfordult a színésznő mögött. Az egész csak néhány másodpercig tartott. Egy másik paranormális jelenségnél a stábtagok azt érezték, mintha megrántották volna a ruhájukat.

Ugyancsak a forgatáson történt, hogy néhány lámpa magától kezdett el mozogni, egy-kettő fel is robbant, ráadásul néhány tárgy rejtélyesen eltűnt, majd valahol máshol felbukkant.

(Forrás: noiportal.hu)

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …