Felháborító agymosás egy iskolában!

Néhány napja a Redditen bukkant fel, és éppen most fut be sok százezer megosztással járó karriert a Facebookon az a fotó, ami állítólag egy dél-karolinai katolikus magániskola negyedik évfolyamának tudományórai tesztjét ábrázolja (az amerikai általános iskolákban az alsóbb tagozatokban tudomány címszó alatt foglalkoznak az összes természettudományos témával a biológiától a kémián át a fizikáig). A tesztben a kreacionista elmélet alapvetéseire kérdeznek rá – nincs evolúció, a Föld nem több milliárd, hanem csak párezer éves, stb. –, és az azokra rendre a tudományos tényekkel ellentétes válaszokat adó kisdiák meg is kapja a maga csillagos ötösét és száz százalékos értékelését.

A teszt arra utal, hogy a tízéves gyerekeknek a kreacionizmuson belül is a leginkább ortodox irányzatot, a Fiatal Föld teóriáját tanítják, ami szerint a bibliai teremtéstörténetet nem metaforaként kell értelmezni, hanem minden pontosan, szó szerint úgy történt, ahogy az a Bibliában szerepel, az édenkertben a ragadozó állatok is vegetáriánusok voltak, és hasonlók.

Az interneten nagy felháborodást váltott ki a kisiskolások ilyen szintű agymosása, és mindenki abban reménykedett, hogy kamu az egész, de a legmegbízhatóbbnak tartott legendavadász és hoaxleleplező oldal, a snopes.com nyomozása  egyelőre azt az eredményt hozta, hogy a teszt valószínűleg igazi, sőt, egy olvasójuk (akinek állítása szerint a lánya ebbe az iskolába jár) beküldte annak második oldalát is, amin hasonló kérdések és válaszok szerepelnek. Az iskola pontos nevét és helyét viszont az érintett szülők nem árulták el, nehogy a gyereküket hátrányos megkülönböztetés érje majd az óhatatlanul kirobbanó botrányban. Az internet népe kiderítette, hogy valószínűleg a Greenville Christian Academyről van szó, de az iskola egyelőre nem reagált a rá záporozó kérdésekre.

forrás: index.hu

agy

Persze, legyinthetünk, hogy hülye amerikaiak, meg itt úgy sem lesz ilyen, hiszen mi Magyarok vagyunk annyira értelmesek hogy már csírájában elfojtsuk azt, ha hülyíteni próbálnak minket. Sajnos a helyzet nem ilyen rózsás, ha elolvassuk eme korábban közölt cikkünket:

Kötelező Imádkozás az Iskolákban – KLIKK IDE!

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …