FOGYITABLETTA MIATT HALT ISZONYÚ HALÁLT A FIATAL LÁNY

zuili  Le akart fogyni, ezért sok más fiatal lányhoz hasonlóan az internetről rendelt fogyasztó tablettát egy 23 éves egyetemista. A Daily Mail beszámolója szerint a lány szinte „elevenen megfőtt” a veszélyes szer miatt, amely végzetesen túlhevítette a szervezetét.

Angyali arc, kék szemek, hosszú szőke haj – az orvosi egyetemre járó, feltűnően csinos Sarah Houstonnak látszólag semmi gondja nem lehetett a külsejével.

Ám titokban ugyanazt a harcot vívta, mint annyian a kortársai közül: kétségbeesetten próbált minél vékonyabbá és karcsúbbá válni, és ezért bármilyen áldozatra kész volt.

Az internetről rendelt DNP-tablettákat: a dinitrophenol nevű szer egy ipari kémiai anyag, többek között rovar- és gyomirtásra használják, ám zsírégető szteroidként a testépítők és fogyni vágyók fogyitablettaként is szedik. Ez ölte meg a 23 éves lányt, aki gyakorlatilag „megfőtt” a saját testében a gyilkos szer miatt.

A tablettát az elmúlt években egyre többen használják olyanok, akik gyorsan akarnak elérni látványos fogyást, a szer ugyanis felpörgeti az anyagcserét és a zsírégetést. Csakhogy ahogy Sarah, sokan nem számolnak a következményekkel, amelyek nem ritkán végzetesek.

A szépséges Sarah 14 éves kora óta szenvedett étkezési zavaroktól, túl volt már a bulímián és az anorexián. Szülei azt hitték, huszonéves korára kigyógyult belőle, ám mint a halála után kiderült, a lány másfél éve szedte a veszélyes DNP-tablettákat.

A szer mellékhatása a szervezet túlhevülése, ami halált okozhat. Egy másik áldozat szülei elmesélték, hogyan halt meg ugyanettől az ő huszonéves lányuk: „Hajnalban találtam rá a fürdőszobában, a hideg zuhany alatt, amivel megpróbálta lehűteni magát, mivel úgy érezte, hogy belülről megfő a teste. A bőre és a szeme tiszta sárga volt, kapkodta volna a levegőt, de már alig lélegzett” – emlékezett vissza a borzalmas pillanatokra az anya. Azonnal mentőt hívtak, de a lány életét már a kórházban sem tudták megmenteni, súlyos szívinfarktus végzett vele.

Ugyanez történt Sarah-val, akinek a halálát először senki nem értette, majd a boncolás kiderítette: a DNP végzetes túlhevülést okozott nála.

A szülők most kampányolni kezdtek, hogy tiltsák be a gyilkos szert, amit a mai napig lehet kapni tabletta formájában, fogyókúrás szerként az interneten.

kpőá

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …