Földi: Nincs meg a megfelelő védelem, az ilyen merényletek ellen

Abdeslam elfogását követően valószínűsíthető, hogy a terroristák nem azt hajtják végre, amit korábban elterveztek, ám kiszivárgott, hogy a férfi a fogságban beszélni kezdett, ezért sejtje előre hozhatott bizonyos eseményeket, és kijelölhettek újabb célpontokat, vagy más időben hajtották azokat végre – vélekedett Földi László titkosszolgálati szakértő az M1 Ma délelőtt című műsorában.

A belga befogadórendszerek rendkívül „lazák”, így könnyen meg lehetett jelenni Belgiumban és könnyen le lehetett telepedni. Van egy negyed, ahová a rendőrség be sem megy, hiszen itt a saría törvénye uralkodik, mely kizárja a belga törvényeket – emelte ki.

Ez egy lehetőség, másrészt Belgium erősen széttagolt állam, ez azoknak a dolgát könnyíti meg, akik ebben a zűrzavarban el tudnak tűnni – fűzte hozzá.

Földi László elmondta azt is, hogy az Európai Unió központja csupán két utcányira van ettől a negyedtől, így a szakértő szerint érthetetlen, hogy a döntéshozók miért nem kaptak észbe korábban migrációs ügyben.

Nincs meg a megfelelő védelem, mely lehetetlenné tenné, hogy egy ilyen merénylet megtörténhet – jelentette ki Földi László.

forrás: hirado.hu

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Villanyoszlopnak hajtott a kocsijával az anya, hogy bebizonyítsa a gyerekeinek, isten vigyáz rájuk

Az anya egy villanyoszlop felé kormányozta az autót, amelyben benne ültek az 5 és 7 …