FURA TÖRVÉNYEK: TILOS A FÉLELEMKELTŐ LUFI

Vicces, furcsa, képtelen és egyenesen idióta törvények és szabályok éltek túl nemzedékeket. Van, ahol nem szabad szellenteni, másutt a halottakkal való szex sem tabu. Magyarország sem kivétel, lapunk összegyűjtött néhány érvényben lévő, meghökkentő törvényt és szabályozást.

Veszélyes lufik

1728-1-a-scary-game-prank Meghökkentő, de igaz: szabálysértésnek számít, ha közterületen félelemkeltő léggömböt fúj fel vagy visz valaki. Ez annyira komoly, hogy 2009-ben az Anker közben négy embert előállítottak, miután fekete lufikra fehér arcot pingáltak, és azokkal grasszáltak.

Nem bringázhat járdán, aki elmúlt 12

A KRESZ tiltja a járdán biciklizést annak, aki elmúlt 12 éves. Ez alól akkor sincs kivétel, ha az úttesten veszélyesen nagy a forgalom, vagy valami akadályozza ott a kerekezést. A KRESZ meg is indokolja: a járda a gyalogosoké, akiknek bizonytalan, kiszámíthatatlan lehet a járásuk, így veszélyhelyzet alakulhat ki. Aki viszont még nem töltötte be a 12. évét, le sem mehet a járdáról. De mi van, ha a bicikliutat a járdán jelölték ki?

Nincs dinócsont-árusítás Edelényben

Úgy tűnik, Edelényben sokan csencseltek dinócsontokkal, ugyanis kimondták: aki piacon vagy vásáron forgalomba hoz barlangi képződményt, ásvány­tani társulást, ősmaradványt, vét a köz ellen. Máshol ilyen rendelkezés nincs.

Jaj annak, aki kibontja házastársa levelét!

A családon belüli erőszak visszaszorítása is nagy kihívás a rendőrségnek, hát még, ha be kellene tartatnia azt a jogszabályt, miszerint büntethető, aki adatszerzési céllal kibontja más levelét, legyen az akár édesanya, feleség vagy nagyszülő.

– A levéltitok megsértését a büntető törvénykönyvben szabályozták – erősíti meg dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd. – „Aki bármely, másnak közlést tartalmazó zárt küldeményt adattartalmának felismerése végett felbont, megszerez vagy másnak átad, az vétséget követ el” – idézi a törvényt. Kivételt nem ismer, eszerint tehát vétség az is, ha a házastársnak szóló számlát vagy a gyermek lezárt órai levelezését felbontjuk.

Meglepő: perelhet a betörő

Bár szigorították a törvényt a magántulajdon védelme érdekében, jó tudni, hogy a betörő is perelheti a megkárosított tulajdonost, ha a házában megsérül. Bár a támadó ellen a támadással arányosan védekezhetünk, bizonyos esetekben polgári peres eljárást indíthat a gaz tolvaj.

– Előállhat olyan eset, amikor kártérítést követel a betörő, de csak igen különleges körülmények egybeesésekor – vélekedik dr. Vidákovics Béla Zsolt.

Ózdon számolják a kutyákat

Ózdon az ebtartást kötik szigorú szabályokhoz. A helyi rendelet szerint ugyanis kirívóan közösség­ellenes magatartást tanúsít az, aki lakásonként egy kutyánál, házanként pedig kettőnél többet tart. Még a saját kölyökkutyusaikat sem tarthatják meg a helyiek, ugyanis a rendelet kimondja: az is szabályt szeg, aki az ebek szaporulatát – a fenti pontban meghatározott számon felül – nyolc­hetes koruk után is megtartja.

Külföldön is léteznek idióta szabályok

– Floridában tilos este hat óra után nyilvánosan szellenteni, míg Texasban ugyanezt a liftben, St. Louisban pedig a templomban tiltják.
– Devonban tilos naplementekor hátrafelé menni.
– New Hampshire-ben bűnt követ el, aki vizelés közben az égre tekint.
– Orlandóban büntetést von maga után, ha elefántot kötnek a parkolóórához.
– Ausztráliában szigorúan büntetik, ha az ember kenguruval szexel. Enyhítő körülménynek számít, ha tökrészeg.
– A coloradói Sterlingben a macskák csak akkor sétálhatnak szabadon, ha lámpával szerelik fel őket.
– Memphisben a békáknak este tizenegy után tilos a kuruttyolás.
– Irakban a férfiak még szexelhetnek egy utolsót halott feleségükkel, de csak addig, amíg az asszony teste meleg.
– Oroszországban a nők nem zuhanyozhatnak vodkával.
– A maszturbációt Indoné­ziá­ban lefejezéssel büntetik.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Bitcoin Mesterséges Intelligencia

Mesterséges intelligenciával becsül jövőbeli virtuális deviza árakat a magyar startup

Világelsőként, gépi intelligenciával jelzi előre a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták jövőbeli árfolyamát egy magyar startup. Digitális …