“Ha nagy leszek, öngyilkos merénylő szeretnék lenni” – Egy iskola, ahol a gyerekeket gyilkolásra tanítják

Elképesztő dokumentumfilm látott napvilágot a közelmúltban.

A Vice News tudósítója, Mayden Dairieh kalauzol el minket a földi pokolba, Szíriába, ahonnan több millió lakos kelt útra, hogy maga mögött hagyja a háború sújtotta, elsivatagosodott területet. Dairieh az Al Kaida egyik csoportját tette meg filmje témájául, így eddig egyedülálló módon bepillantást enged a rettegett közel-keleti terroralakulat mindennapjaiba, sőt, olyan vezetőket is megszólaltat, akik eddig rejtve voltak a nyilvánosság elől.

A megváltást hozó oroszlánkölykök

Az Inside the Battle legnagyobb sokkfaktora mégsem a holttestek vagy a fogvatartottak látványa, sokkal inkább azok a gyerekek, akiket egészen apró koruktól fogva képeznek a terrorizmusra. Rögtön a film elején megismerhetjük a terepruhás kisfiúkat, akik az iskolába tartanak, a buszút alatt pedig kórusban éneklik a Jihadot, vagyis a küzdelmet éltető dalokat.

A gyerekek tanítója elmondja, hogy számukra egyáltalán nem kellemetlen bevallani, hogy az Al Kaidához tartoznak,

megtiszteltetésnek érzik, hogy követhetik Osama bin Laden nyomdokait,

akit mindannyian példaképnek tekintenek, az oroszlánkölyköknek nevezett gyerekekre pedig úgy, mint a generációra, ami megszabadíthatja a nemzetet az elnyomástól.

A nyugati kultúra családmodelljeiben elképzelhetetlen, hogy egy szülő már 5-6 éves korában arra kötelezze gyermekét, hogy részt vegyen egy terrorszervezet kiképzésén, a felvételen szereplő kisfiúk mégis a világ legtermészetesebb dolgaként beszélnek arról, hogy szülői ráhatással kerültek az utánpótláscsapatot szállító járműre.

Az oktatás elméleti része a Korán tanulmányozásából, gyakorlati része pedig testedzésből áll

Az ideológiai nevelés kulcsfontosságú a szervezet életében, Allah tanai és a Jihad mindenek felett való, amit már szinte az anyatejjel szívnak magukba a gyerekek. Így fordulhat elő, hogy

a csapat legfiatalabb tagja mosolyogva beszél arról, hogy ha nagy lesz, öngyilkos merénylő szeretne lenni.

Vannak olyan dolgok, amelyekben minden gyerek egyforma, függetlenül attól, hogy hova születik. A szíriai kiképzőiskola tanulói is szeretnek játszani. Azért a móka sem pontosan olyan, mint a magyar, az olasz, a svéd vagy a spanyol gyerekek világában. A kiskatonák egy, a rezsim által áramtalanított vidámparkban egymást tolják a dodzsemben, és egy olyan állatkertben sétálnak, ahol az állatok többsége szintén a háború és a szárazság áldozatává vált, ahogyan családtagjaik és nagy valószínűséggel néhány év múlva ők maguk is.

Itt nézheted meg a filmet:

forrás: atlatszo.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …