Hagyd magad, ne szorongj!

A spirituális tudomány nagy titka abban rejlik, hogy nem megcselekszünk valamit, hanem engedjük megtörténni. Nagy megértést és tudatosságot igényel megtörténni engedni a dolgokat.

sea

A mi részünkről nincs szükség cselekvésre, mert bármit teszünk, azt zavarodott elménkből tesszük. Az sosem lehet igazán mély, mert maga az elme nagyon felületes.
Ezt látva, megértve, új megközelítés születik: az elengedés szemléletmódja. A spirituális tudomány nagy titka abban rejlik, hogy nem megcselekszünk valamit, hanem engedjük megtörténni. Nagy megértést és tudatosságot igényel megtörténni engedni a dolgokat. Az elme állandó kísértésben van, hogy közbeavatkozzon. Behozza a vágyait, azt akarja, hogy a dolgok ezekhez igazodjanak, és ez okozza az egész problémát. Mi apró részei vagyunk ennek a hatalmas létezésnek. Saját ideákat tartani idiótaság. Pontosan ezt jelenti az idióta szó: saját ideákat tartani.

Olyan ez, mintha az óceánban egy hullám önállóan próbálna csinálni valamit. Hiszen egy mérhetetlen nagy óceánnak a része. Se nem független, se nem alárendelt, mert egyáltalán nem különül el. A hullám nem létezik – csak az óceán egy megnyilatkozása. Éppígy mi is, és ha ezt megértjük, minden szorongás eltűnik. Akkor nincs hová menni, nincs elérendő cél, és lehetetlen elbukni vagy csalódni. Nagy ellazulás következik… ezt jelenti az önmegadás, a bizalom.

Akkor az élet egészen más színt ölt. Nincs meg benne az a feszültség, ami általában jellemzi. Ellazultan élsz, nyugodtan és csendesen, otthon.

– Osho –

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

SZIKORA RÓBERT A GYERMEKEINK MEGVÁLTÓJA! [NYÍLT LEVÉL]

  Első emlékem Szikora Róbertről pozitív volt.  Édesanyám öngyújtókat, meg tollakat rakott össze egy kis …