Rendőrök verték halálra a férfit, mert az lopott!

IZSÁK – Haláltusája közben sem kímélte a brutális rendőrpáros az agyonvert Bara Józsefet (47) – derül ki a Blikk birtokába került kórszövettani leletek és a boncolási jegyzőkönyv összevetéséből.

Önmagában is életveszélyesnek minősülő kétoldali sorozat-bordatörése (24 bordájából csupán hármat nem törtek el), tüdőzúzódása és lágyszöveti vérzéses zúzódásai ellenére még negyedórával a halál beállta előtt is bizonyíthatóan záporoztak az ütések a fűrészlopás gyanújával az izsáki rendőrőrsre bevitt orgoványi férfira.

izsakigyilok-vadlottak

Az igazságügyi szakértő által vett szövetminták elemzése szerint például a holttest bal karjából vett bőrrészleten lévő bevérzés a halál bekövetkezte előtt 15 perccel korábban jöhetett létre, a végtag egy másik részét fél órával a halál előtt roncsolták. Ugyanekkor érték nagy erejű ütések az áldozat szegycsontját is, erről a zsírszövet károsodása, a csontszövet darabos törése és a bevérzések tanúskodnak. A patológus véleménye megerősíti, amiről a Blikk korábban beszámolt, miszerint bántalmazás közben bekövetkező „masszív” zsírembólia okozta végül Bara József halálát. Haláltusája hosszú ideig elhúzódhatott.

– A zsírembolizáció lassan indul: zavartság, fokozódó tudatzavar, légzési nehézségek, görcsrohamok, légszomj, fejfájás majd eszméletvesztés jellemzi – írta szakvéleményében az ügyben eljáró igazságügyi szakértő.

A boncolási jegyzőkönyv szerint a szegycsonttöréssel járó kétoldali sorozat-bordatörést „nagy erejű, sokszori megütés, megtérdeplés” okozhatta. Sérüléseinek többségét a jelentés szerint Bara háton fekve, mellkasát oldalról érő ütések következtében szenvedte el, miközben keze végig hátra volt bilincselve. Az orvosi segítség csak a két órán át tartó, brutális verés elején menthette volna meg a férfi életét, „a bántalmazás után hívott mentőegység újraélesztési kísérlete eredményre nem vezethetett”.

izsakigyilok-barajozsef

Az emberöléssel gyanúsított rendőrök, B. Viktor (27) és B. Csongor (29) korában azzal védekeztek: áldozatuk kihallgatás közben lefordult a székről. A két zsaru április óta előzetes letartóztatásban van.

forrás: blikk.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Villanyoszlopnak hajtott a kocsijával az anya, hogy bebizonyítsa a gyerekeinek, isten vigyáz rájuk

Az anya egy villanyoszlop felé kormányozta az autót, amelyben benne ültek az 5 és 7 …