Hálapénz-botrány a Péterfyben, zúdul a panasz a Facebookon

Az Index Információ szerint ma ül össze az a szakmai bizottság a Péterfy Sándor utcai kórházban, amely egy hálapénzes orvos esetét vizsgálja. Az orvos egy Facebookon közzétett levél szerint azt mondta betegének, aki csak 10 ezer forintot akart neki adni, hogy a varratszedésen „majd meglátja, hogy is van ez”.

A bizottság első lépésben arra próbál meg választ adni, hogy az orvos eljárás miatt a beteg szenvedett-e egészségkárosodást. Ha ilyen nem lesz megállapítható, abban az esetben is indítanak etikai vizsgálatot. Az összeférhetetlenség elkerülésére ezt már nem a kórház folytatja le, hanem a Magyar Orvosi Kamara.

A hálapénzes történetet a beteg főnöke tette közzé a múlt héten a Facebookon. A levél szerint a pultfőnökként dolgozó férfi életében először volt búvárkodni Egyiptomba, ahol szilánkos bokatörést szenvedett, amikor a hajóról a partra ugrott.

Ahogy hazaérkeztek Ferihegyre, nyílegyenesen a Péterfy Sándor utcai kórház Baleseti Központjába mentek. Amikor a műtétje után megkapta a zárójelentését, a beteg az orvosnak 10 ezer forint hálapénzt akart adni. A levél szerint az orvos ekkor kihívta a kórteremből, és azt mondta neki: „Akinek van pénze vitorlázgatni, annak legyen pénze műtétre is. Ezt a pénzt nem gondolhatja komolyan, hát a 2 haverommal pont 5 perc alatt isszuk el”.

A beteg szabadkozott, hogy nincs nála több pénz és kikérte magának ezt a hangot. Az orvos erre azt mondta: „Igen? Na jó, jön még ide még 10 nap múlva, varratszedésre, csavarkiszedésre. Majd találkozunk akkor, aztán meglátjuk, hogy is van ez.”

-

A levelet több ezren osztották meg a Facebookon, amelyre meglepően hamar, már másnap válaszolt Sásdi Antal, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója. A főigazgató vizsgálatot rendelt el az ügyben, amellyel a Baleseti Központ intézetvezető főorvosát bízta meg. Sásdi Antal egyben biztosította a beteget arról, hogy a kontrollon semmi hátránya nem származhat az előzmények miatt. Vagy személyesen az intézetvezető főorvos, vagy a járóbeteg-rendelést irányító főorvos fogja ellátni.

Miután az orvos nevét is közzétették, a sebészről mások is megírták tapasztalataikat.

forrás: 168ora.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …