Hogy a pics*ba írtok ti gyerekek?!

Alábbi üzenetet Szabó László küldte a firaizmus csoportba, és mi nagyon egyetértünk vele! 🙂 Ajánljuk mindenkinek olvasásra, és értelmezésre!

Az imént láttam Dr. Bubó és Dr. Bubóné videóját, és abban megemlíti mindkét szereplő, hogy egyes idióták úgy gépelnek levelet (üzenetet) hogy abból f*szt se’ lehet érteni.

Így van! Teljesen jogos a problémafelvetés. Na most, hogy a hülyék felismerjék magukat, segítségül feltöltöttem számukra egy képet. Vagyis, ha te a képen látható módon írsz, akkor te egy ilyen HULLADÉK vagy. Ez tényleg egy rettenetes probléma! Mégpedig két okból:
Egyrészt, mert idegesítő NEKEM ezt olvasni.
Másrészt pedig ennyi eszed van, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy ember létedre, pofátlan módon NINCS ESZED , viszont cserébe telebaszod széndioxiddal a légkört!  Tehát azért valamit valamiért.

12715201_1258942324120253_8655526504627970723_n

No, de nincsen semmi gond! Megjött László, a segítség!  Kezdjük:

1. Ne találj ki új szavakat! pl: AKO. ??? Ilyen nincs. AKKOR. Ilyen van. Ennyi.

2. NAGY KEZDŐBETŰ  = Ezzel kezdünk minden mondatot. Hogy a F*SZ, aki olvassa, tudja, hogy új mondatba kezdtél bele!

3. A mondat végén ÍRÁSJEL VAN!!! 3 írásjelet használhatunk:
. = Ez a PONT. A pontot KIZÁRÓLAG arra használjuk, hogy lezárjuk vele a MONDATOT. Beszéd közben ilyenkor viszed le a hangsúlyt. Ennyi.

? = Ő a KÉRDŐJEL.  Őt is a mondat végén használjuk. Vajon mikor? = EKKOR!  Így van. Amikor kérdezünk B*SZD MEG! Bonyolult? Ne idegesítsél fel! A kérdezés végén felviszed a hangsúlyt. Írásban ezt a KÉRDŐJELLEL JELZED. Ennyi.

!= Ő a felkiáltójel. Őt 3 esetben használod!

!a = Felkiáltáskor, vagy figyelemfelhíváskor. Például ha bevered a lábad, és azt mondod, hogy: “Az Isten b*ssza meg!”, akkor írásban egy felkiáltójelet teszel a mondat végére.

!b = Óhajtáskor. “De jó lenne, ha egyszer megb*szhatnám szemből Kudlik Júliát!  ” Az ÓHAJTÁS valójában egy KÍVÁNSÁG.  Ennyi.

!c = Felszólításkor. “Vedd le a cipőd! Aztán meg szopd ki a f*szom!” Ugye, mind a két mondat arról szól, hogy valakit FELKÉREK valamilyen CSELEKEDETRE. Ilyenkor is felkiáltó jelet használsz.

4. VESSZŐ. Vesszőt MONDATON BELÜL HASZNÁLSZ.  Na, de mire?  Mondom:

4a. Ha FELSOROLSZ dolgokat. Pl.: “Vegyél tejet, kenyeret, kólát, műfaszt, cigit, újságot, egy szál rózsát, 10 g füvet!” Felkiáltójelet használtam a mondat végén, mert FELSZÓLÍTÓ MÓDBAN van a mondat ugye.

4b. Mondat TAGOLÁSAKOR. Ez olyan dolog, hogy egy “NAGY MONDAT” több “KIS MONDATBÓL (mondatrészből)” áll. Pl: “Elmentem pisálni a 37-es villamos megállójába, amikor arra jött egy víziló, aminek a fején volt egy hamutartó, abba meg éppen belerecskázott egy vakond.” Ugye, világosan látszik, hogy ez akár 4 külön mondat is lehetne, de EGYBEFÜGGŐ a szöveg, az ÉLETBEN sem viszed le a hangod ebben a szövegben sehol, tehát akkor NEM IS ZÁROD LE a “tagmondatkákat” PONTTAL, hanem vesszővel SEGÍTED AZ OLVASÓNAK AZ OLVASÁST.

  • 4c.
    ,hogy
    ,mert
    ,de

Ha ennek a három szónak valamelyikét akarod írni, akkor elébaszod ész nélkül a vesszőt! Nem kell rajta gondolkodni!

Köszönöm a figyelmet, írjunk MAGYARUL BASZKI!

Legjobbakat (kívánom) mindenkinek! (Szabó László írása)

Kapcsolódó videó:

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Villanyoszlopnak hajtott a kocsijával az anya, hogy bebizonyítsa a gyerekeinek, isten vigyáz rájuk

Az anya egy villanyoszlop felé kormányozta az autót, amelyben benne ültek az 5 és 7 …