IDŐUTAZÓ GYILKOS VÉGZETT A NŐVEL

Egy nőt holtan találtak. A körmei alatt megtalálták gyilkosa DNS-mintáit – aki három héttel korábban hunyt el! Hogy lehetséges mindez?

Egy erőszaktevő, miután kiélte perverz vágyait egy ötéves kislányon, egy ugrálókötéllel végzett vele. Egy másik bűnügyben a fegyver egy mókus volt, amivel kis híján péppé verte a 44 éves asszony tulajdon férjét. Különös bűntényeket felidéző sorozatunk újabb darabjában nem csak ezekkel az esetekkel, de egy időutazó gyilkossal is foglalkozunk.

A 44 éves Helen Ann Williams szabályosan nekiesett férjének 2013 karácsonyának estéjén, miután a férfi üres kézzel tért haza a bevásárlótúráról. Az asszony azzal bízta meg urát, hogy hozzon haza sört, ám mivel az üzletek már zárva voltak, a férfi üres kézzel állított be. Vesztére a nő azonnal nekiugrott, méghozzá egy kerámia mókussal felfegyverkezve. A vérrel borított férfi csak annak köszönheti életét, hogy sikerült elmenekülnie.

Jóval brutálisabb eset a kis Monique Fulgham halála. Az ötéves, gyönyörűként jellemzett kislányra 2007 áprilisában találtak rá, abban a lakásban, ahol élt. Gyilkosa egy szekrényajtóra akasztotta fel, méghozzá a gyermek ugrálókötelével. A döbbenetet csak fokozta, amikor kiderült: megerőszakolták.

110952

Monique Fulgham halálát eleinte brutális gyilkosságnak gondolták. Végül kiderült: tragikus baleset

Az eset azonban nem csak a brutalitásról szól, hanem arról is, milyen gyorsan terjed el, és válik ténnyé egy álhír. Monique ugyanis – mint később kiderült – végzetes és szerencsétlen balesetet szenvedett: gyakorlatilag önmagát fojtotta meg ugrálókötelezés közben. A nemi erőszak pedig csupán egy feltételezés volt – ami természetesen szintén hamisnak bizonyult. Ha azonban rákeresünk a kislány nevére, a mai napig az elsők közt bukkanhatunk rá a brutális eset (hamis) részleteire.

Cikkünk harmadik esete alighanem mindennél különlegesebb: Dr. Mike Silverman számolt be a BBC News-nak karrierje egyik legfelfoghatatlanabb gyilkosságáról, amiben az elkövető – a DNS-bizonyítékok alapján mindenképp – időutazó volt!

36719

Durván félrecsúszott a DNS-teszt: bizonyítékkal szolgált ugyanis, hogy egy három héttel korábban megölt nő a gyilkos

1997-ben egy nő holttestére bukkantak Londonban. Körme alatt szövetmaradványok voltak: a dulakodásra utaló jelek valószínűsítették, hogy a gyilkos DNS-e ott lesz a nő körme alá szorulva. És valóban, hamarosan egyezésre bukkantak az adattárból. A gondok azonban csak ekkor kezdődtek: a DNS-bizonyíték alapján ugyanis a nő gyilkosa egy másik nő volt – akinek a holttestét három héttel korábban találták meg. Természetesen Silverman azonnal sejtette, hogy nem időutazó gyilkossal van dolguk, sokkal inkább a bizonyítékok keveredhettek össze a laborban. A két nő mintáinak elemzése között azonban hetek teltek el, és más is végezte őket. A Londonban megtalált áldozat körmén pedig jellegzetes festés volt – így könnyedén beazonosítható volt, hogy a mintákat nem keverték össze. A két nő nem is ismerte egymást.

Hogyan került akkor az áldozat körme alá egy három héttel korábbi gyilkosság áldozatának DNS-e?

A megoldás meglepő, és prózai volt: a boncolásnál és a mintavételezésnél használt eszközöket ugyanis elmosták, ám láthatóan nem fertőtlenítették megfelelően – így az eszközökön gyakorlatilag szabadon keveredhettek a különböző, össze nem függő ügyek DNS-mintái.

forrás: borsonline.hu

 

 

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …