Így készíts vudubabát!

A vudu mágia a közhiedelemmel ellentétben nem csak ártó szellemekkel és negatív energiákkal dolgozik. Mint minden eszköz, ennek a használata is attól függ, ki és milyen céllal fog hozzá. Épp úgy lehet rontásokat, átkokat véghezvinni a segítségével, mint gyógyítást. Alapja a hasonlósági mágia, azaz hasonló hasonlót hoz létre, hasonló a hasonlót gyógyítja.

A mikro- és a makro kozmosz kölcsönös egymásra hatásán alapul. Ha az embert behelyettesítjük a tulajdonságaival felruházott bábuval, akkor ez a bábu válik mikrokozmosszá, míg az ember makro kozmosszá. Azzal, hogy a „kicsire” hatást gyakorlunk, hatással vagyunk a „nagyra” is. Az egyiken végrehajtott beavatkozás változást idéz elő a másikban is.

Amit még szükséges ismernünk ennek a mágiafajtának a működésével kapcsolatiban, az az átviteli mágia. Ennek lényege, hogy azok a dolgok, amik valaha kapcsolatban álltak egymással, szétválasztásuk után is megtartják kapcsolatukat és hatnak egymásra. Tehát ha birtokunkban van valakinek a haja, körömdarabja, esetleg testnedvei, pl. a vére, akkor az azon elvégzett mágikus művelet hatással lesz az emberre is. A vudu bábu használatával végzett mágia alkalmas rontáslevételre, gyógyításra, kapcsolatok rendezésére és ezek ellenkezőjére is. A használója dönti el, hogy negatív vagy pozitív dolog elérésére alkalmazza-e.

A vudu mágiához szükségünk lesz energetikai ismeretekre, az embert megszemélyesítő bábura és a személy fotójára, apróbb tárgyaira, hajára, vérére, körömdarabjára. Nem szükséges mindent beszereznünk ezek közül, de minél jobban sikerül a megszemélyesítés, annál nagyobb sikerre számíthatunk. Amikor minden szükséges kelléket összeszedtünk, rituális keretek között és az összpontosított akaratunk segítségével elvégezhetjük a mágiát. Az alapvető energetikai ismeretek mellett kell egy fizikai fókusz is a mágiához. Ez a vudu bábu, amit többféle anyagból és formában elkészíthetünk. Attól függően, melyik módszert választjuk, szükségünk lesz néhány hozzávalóra: viaszra, szövetre, vászonra, gyógynövényekre, illóolajokra, ollóra, tűre, cérnára, gyertyákra, színes fejű gombostűkre, színes bőrszalagokra, hegyes fém szerszámra (cipész ár, kötőtű, stb.) és pecsétviaszra.

Viaszformák

Ehhez a fajta bábuhoz kelleni fog egy öntőforma, amit készíthetünk fából, fémből, de lehet ember alakú süteményes- vagy homokozó forma is. Jó, ha legalább 10-15 cm hosszú, hogy a későbbiekben kényelmesen tudjunk rajta dolgozni. A formába feszítsünk bele egy konyhai fóliát, vagy kenjük be vazelinnel vagy más olajos, zsíros anyaggal, hogy a viaszt ki tudjuk majd belőle fordítani. Olvasszuk fel a viaszt (vagy fehér gyertyát), és amikor már önthető, folyassuk bele óvatosan a formába és hagyjuk benne addig, amíg megszilárdul.

Szövet és vászon

Fogjunk két egyforma nagyságú szövet négyzetet, majd az egyikre rajzoljunk szabókrétával vagy filctollal egy emberformát Nem kell bonyolultnak lennie, csak felismerhetőnek. A méretébe bele kell számolnunk, hogy össze is kell varrni, tehát hagyjunk rá + 1 cm-t a széleinél. Ezután vágjuk ki a vonal mentén, fektessük rá a másik anyagdarabra, rajzoljuk körbe és vágjuk ki azt is. Ekkor van két egyforma emberkénk. Fordítsuk ki a két anyagot, hogy a színükkel nézzenek egymás felé, majd kezdjük el összevarrni a kettőt Amikor már majdnem készen van, fordítsuk ki a babát, és tömjük ki vattával vagy az elérni kívánt célnak megfelelő szárított növényekkel. Ezután, most már kívülről, varrjuk be a még nyitott részt is. Ez a legegyszerűbb szövetbábu, aki ért a varráshoz, készíthet bonyolultabb, részletesebb babákat is.

Szalagok vagy kukoricacsuhé

Aki nem akar, vagy nem tud varrni, elkészítheti a babát szalagokból vagy kukoricaháncsból is. Ehhez fogjunk össze két egyforma hosszú szalagot vagy háncsot és kössük össze cérnával az egyik oldalon a végeiket. Fordítsuk ki az egészet úgy hogy a megkötött rész belülre kerüljön. Ez lesz a fejen belül. Ezután a két kívülre került háncsot csomózzuk meg ott, ahol a nyakat szeretnénk. A befelé fordított csomó lesz a fej tömése. Tegyük félre ezt a darabot, és keressünk 3 egyforma méretű háncsot Az egyik oldali végeket megint kössük össze, majd kezdjük el összefonni a 3 szálat. A másik végét szintén kössük el. Ebből lesz a két kar. Helyezzük be az előzőleg elkészített darabba, a nyak alá a kart úgy, hogy mindkét oldalon egyforma méretű rész lógjon ki belőle. Ezután fogjunk, két hosszú háncsot. Az egyiket terítsük át a baba egyik vállán keresztben úgy, hogy a másik oldali derekánál érjen össze a két vége, majd a másik háncsot erre keresztben a másik vállon, az ellentétes derékig. Ekkor szemből is és hátulnézetből is X-et látunk a babán, és megvan a feje és a két karja is. Megint készítsünk egy 3 ágú fonatot, olyat, mint a karoknál. Hajtsuk félbe, és dugjuk be a derekrészhez az összehajtott részt, így lesz lába is a bábunak. Kössük át a derekát: a két lelógó háncsot (ami az elkötött fejrészből maradt), a félbehajtott lábakat és a két X-be rakott háncsot is fogjuk össze. Ezzel kész a baba, van feje, el van kötve a nyakrész, megvan a két karja, a mellkasa, a háta, a lábai és el van kötve a derékrésze.

Gondolatok felébresztése

Mindegy, melyik bábut választjuk, a lényeg az, hogy lehessen bele tűket szúrni. Terítsünk le egy csak erre a célra használt terítőt, tegyük rá a bábut és készítsük a kezünk ügyébe a személy haját, körömdarabját, fényképét és bármi személyes dolgát, amiből tudunk vágni egy kis darabot. Gyújtsunk meg egy a célunknak megfelelő színű gyertyát, használjunk füstölőszereket, illóolajakat stb., hogy segítsük a ráhangolódásunkat.

Ha viaszbábut használunk, szükségünk lesz egy hegyes szerszámra, ami bírja a hőt. Forrósítsuk fel a szerszám hegyét, majd vájjunk egy kis üreget a bábun a szívcsakra környékére. Egy fém csipesszel vegyünk fel egy kis hajat, körmöt, papír zsebkendőt (amin a vér vagy nyál van), majd tartsuk rövid időre a tűzbe. Az így keletkező hamut töltsük be a viaszbábun lévő kis üregbe, majd pecsételjük le egy kevés gyertyaviasszal. A varrott vagy kötözött bábuknál megfelelő koncentráció mellett érdemes a készítés során beletenni a felhasznált személyes anyagokat, mert később már nehéz megbontani. Ezután tűvel, viasszal vagy szalaggal erősítsük fel a személy fényképet a baba arcára.

A preparált, megszemélyesített bábu végre készen áll arra, hogy a mágiát elvégezzük. Ehhez szükségünk lesz néhány színes fejű gombostűre. Olyan színű tűt használjunk, ami megfelel a célunknak. Ha nem tudjuk egyértelműen meghatározni, akkor legyen fehér.
Fogalmazzuk meg a célunkat, lazuljunk el, és képzeljük magunk elé a személyt, majd szúrjuk be a gombostűt az adott helyre (pl. csakrába). Viaszbábu esetében forrósítsuk fel a tű végét a gyertya lángjában, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.

Koncentráljunk arra, amit el akarunk érni, ébresszük fel magunkban az érzést és a gondolatot, amit a másik személyben el akarunk ültetni. Folytassuk egészen addig, amíg minden a témához tartozó energiaközpontra hatást tettünk. Ügyünk önállóak és kreatívak, meditáljunk rá az adott személyre, próbáljuk meg elképzelni és látni magunk előtt, figyeljük meg, hol érzünk az aurájában káros hatásokat, és ezeket igyekezzük kiküszöbölni. Színválasztásoknál is mindig a befolyásolni kívánt energiarendszerből (azaz személyből) induljunk ki, ne abból, ami nekünk tetszik.

Koncentráljuk az akaratunkat, hogy szállítsa az információkat és létrejöjjön a mágia. Vizualizációval rásegíthetünk, pl. képzeljük el, hogy energiaszálak indulnak el a bábutól az ember fel,Ehhez válasszunk egy megfelelő színű bőrszalagot. A színt ez esetben is a mágia fő célja határozza meg. Ha gyógyítást végzünk elsősorban, akkor pl. zöldet, ha a kapcsolatot szeretnénk rendezni, akkor rózsaszínt vagy pirosat. Tekerjük körbe a bábut a bőrszalaggal, miközben összpontosítunk arra, hogy lezárjuk. Aki ismeri az energetikai védelmeket, a babán is hasonlóképpen, a jól bevált módszerével járjon el. Ezután a bőrszalag két végét kössük össze, majd pecsétviasszal vagy gyertyaviasszal zárjuk le. Vigyázzunk, hogy a tűk ne essenek ki. A bábut tekerjük egy vászonba, és tegyük el, hogy senki ne férhessen hozzá.

Ha meg akarunk szüntetni egy ilyen mágiát, vegyük elő a babát, és végezzük el a szertartást visszafelé.örjük le a pecséteket, tekerjük le a szalagokat, vegyük ki a tűket, miközben visszavonjuk a korábban beletöltött energiát a saját energiarendszerünkbe.

forrás: femina.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Villanyoszlopnak hajtott a kocsijával az anya, hogy bebizonyítsa a gyerekeinek, isten vigyáz rájuk

Az anya egy villanyoszlop felé kormányozta az autót, amelyben benne ültek az 5 és 7 …