Inkább ez mint a kötelező hittan!

A szomszédos Észtország nyomában törne előre Finnország az informatikai iparágban, legalábbis az oktatás területén. Alexander Stubb miniszter, aki finn kormányban az európai ügyekért és kereskedelmi kapcsolatokért felel, a napokban arról beszélt, hogy érdemes lenne már az általános iskola tananyagába felvenni a programozást.

Stubb szerint a kódolás lehet akár önként felvehető tárgy is, de az biztos, hogy minél előbb érdemes megismerni ezeket a technológiákat. Az elsősök valószínűleg nem fognak appokat gyártani, de bátorítani kell őket, hogy jó érzékük legyen a technológiákhoz.

Finnország persze jó helyzetben van, mert most is világelső az oktatási rendszere, és sok technológiai világcég hazája: a Nokia után itt jött létre az Angry Birds, és már megérkezett a sztárprogramozók következő generációja, akik a Supercell csapatában a két legnépszerűbb iOS-es játékkal, a Clash of Clans és HayDay appokkal hódították meg a fél világot.

Észtországban már 2012-ben elindítottak egy hasonló programot, amelyben 20 iskola vesz részt. Ott a tananyag egy ProgeTiiger nevű alkalmazásra épül, amellyel alapvető logikát, az idősebb tanuloknak pedig Java és C++ kódolást lehet oktatni.

forrás: index.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

VÉGRE KIDERÜLT KI A SZOPATÓFANTOM?

Pár hete, vagy napja történt hogy egy bizarr eset köbányán, amikor a szopatófantomként elhíresült személy …