JOBB A SZEX, HA KOLBÁSZ HELYETT RÉPÁT VÁLASZT

Pár évtizede csak 70–80 éves kor felett jelentkeztek szexuális téren teljesítményproblémák, ma már azonban a harmincas éveik végén járók is találkoznak vele. Ez életmódunkkal, ételeinkkel van összefüggésben, tanácsos ezért odafigyelni ezekre.

A szexuális életminősége jelentősen javítható az ételekkel. Nem a hagyományos afrodiziákumokból kell többet enni, hanem az egyébként is elfogyasztott ennivalók összetevőire, minőségére ajánlott odafigyelni. A minden tekintetben megfelelő eleség szervezetre gyakorolt hatása gyorsan jelentkezik, így aki este randevút tervez, annak már reggeltől érdemes ügyelnie arra, hogy mit eszik egész nap. Megéri!

Együttlét előtt tilos a hús

A randik gyakran vacsorával indulnak. De az étteremben dőzsölő párok később kínos helyzetbe kerülhetnek. A szaftos steak, egy üveg bor és a desszertként felfalt csokoládé ugyan jólesik a gyomornak – és a léleknek is –, de a hancúrozáshoz szükséges energiát és kedvet gyorsan lelohasztják. A telített zsírokkal teli húsok, az alkohol és a csokoládé teli van vegyi anyagokkal és olyan serkentő szerekkel, melyek épp az ellenkező hatást váltják ki, vagyis nem feldobják, hanem elaltatják a libidót.

– Ilyen ételek után a szervezetnek arra kell fordítania az energiát, hogy kitisztítsa magából ezeket az anyagokat, így már nem jut ereje arra, hogy csúcsra járassa magát szex közben – közölte kutatásai eredményét Brian Clemet, a Hippokratész Egészségügyi Intézet társigazgatója, aki egész életében a szexuális vitalitást kutatta. Azt is hozzátette, hogy a megfigyelések szerint ma már a fiatalok egyharmadának vannak termékenységi problémáik, a negyvenes korosztálynál pedig egyre gyakrabban jelentkezik a libidó csökkenése.

Legyengítenek a védőszerek

A tanulmány kimutatta, hogy a nehézfémek, a légszennyezés, az élelmiszergyártásban és -termelésben felhasznált toxinok, gombaölők, gyomirtók és egyéb kémiailag előállított szerek szennyezik és gyengítik a test sejtjeit, ez pedig a libidó romlásához vezet a férfiaknál és a nőknél egyaránt. Emiatt egyre többen nyúlnak receptköteles potencianövelőkhöz és olyan afrodiziákumokhoz, melyekről azt gondolják, beválhatnak. Ilyenek például az osztriga vagy a csokoládé. Ez utóbbiak azonban a bennük lévő zsírsavak miatt tovább rombolják a májat és az epehólyagot, így hosszú távon még inkább lecsökkentik a test szexre fordítható energiáit. A gyógyszertárakban kapható szerekhez – ha azt huszonéves korban rendszeresen és gyakran szedik – annyira hozzászokik a szervezet, hogy később, azt abbahagyva, már nem nagyon indul be magától a test.

Igaz a hír a spenótról

Hosszú távon az a legjobb a testnek, ha elfelejtjük a kolbászokat, a szalonnát és az egyéb olyan húsokat, melyek nagy mennyiségű telített zsírt és koleszterint tartalmaznak. Ezek ugyanis hosszú távon eltömítik az összes eret és artériákat, így a nemi szervekét is. Emiatt idővel egyre nehezebb lesz fenntartani és elérni az izgalom állapotát. Kerülendők ezenfelül a zsíros sajtok, a hamburgerek, a cukrozott italok, a péksütemények is. A szója alapú termékekben magas az ösztrogén, ami csökkenti a férfi nemi vágyat, a nőknél pedig növeli egyes betegségek előfordulását.

Annak érdekében, hogy egészségesebbek legyünk, és idős korban is élvezetet találjunk a szexben, olyan ételeket kell ennünk, melyek támogatják a vérkeringést, az erek megfelelő állapotát. Ilyenek az omega-3 zsírsavban gazdag élelmiszerek, például a makréla és a lazac. Magas E-vitamin tartalma miatt jól ismert potencianövelő még a sárgarépa is. Emellett a zöld leveles zöldségek, a mustár zöldje, a spenót, a kelkáposzta, a borsó, az avokádó, a tökmag, a füge, a szerecsendió, a málna, a csicsóka, a jamgyökér és a görögdinnye is ajánlott azoknak, akik még forróbb hancúrozásra vágynak.

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Villanyoszlopnak hajtott a kocsijával az anya, hogy bebizonyítsa a gyerekeinek, isten vigyáz rájuk

Az anya egy villanyoszlop felé kormányozta az autót, amelyben benne ültek az 5 és 7 …