KIDERÜLT, HOGYAN KÉSZÜL VALÓJÁBAN A MCDONALD’S KAJA – VIDEÓVAL

A gyorsétteremlánc besokallt az ételei minőségét ért támadásoktól, ezért úgy döntött saját magáról rántja le a leplet. Most végre megtudhatjuk, hogyan és miből készül az egyik legnépszerűbb fogás, a csirke falatkák.

Azt követően, hogy az egész világot bejárta az a kép, melyen nagy mennyiségű rózsaszín massza látható, melyről a készítő azt állítja, ez a Chicken McNugget alapanyaga, az étteremláncnak elege lett.

660x493xmaxresdefault.jpg.pagespeed.ic.Y85I409yBr

A McDonald’s elhatárolódott a fotótól és kijelentette, a visszataszító anyagnak semmi köze hozzájuk. A cég kanadai képviselete elhatározta, tisztázza a helyzetet és nem titkol el semmit a fogyasztók elől, videót készít arról, hogyan készül az étel igazából – írja a Daiyl Mail.

87836

Míg a rejtélyes masszához tartózó információkból az derül ki, hogy a meki baromfi bőrt és csontokat használ a falatkák elkészítéshez, a cég állítja, kizárólag csirkemellből készül a McNugget. A kanadai videóból kiderül, külön csontozók is dolgoznak a McDonald’s gyárban, akinek egyetlen feladatuk, hogy megszabadítsák a húst a csontoktól. Ezt követően pedig elválasztják a mellet az állat többi részétől.

A következő állomás, hogy a színhúst egy hatalmas darálóban átpréselik, fűszerezik és egy kevés bőrrel dúsítják. Ez után jön a formázás, a panírozás és elősütés. A félkész falatokat pedig lefagyasztják és így szállítják az éttermekbe.

A McDonald’s a honlapján is állítja, teljesen tiszta alapanyagokból dolgozik és a Nuggeteket csirkemell filéből készítik. Ezzel szembena Mississippi Egyetem orvosi karán végzett laboratóriumi kutatások azt mutatták ki, hogy a gyorskaják nagy része tartalmaz csontokat, ínt és zsírt. Arról, hogy éppen a csirkefalatkák, miből készülnek, nem közöl specifikus adatokat az egyetem. 

forrás: borsonline.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Telefonos horrorlénytől pánikolnak a szülők, de nem igazak a gyerekek öngyilkosságáról szóló hírek

Újra pörög a júniusban egyszer már nagyot menő Momo-őrület, az anorexiás japán horrorlánylényre emlékeztető arc, …