Köszönetet mondott a lány a drogfüggő szüleinek, akik nem foglalkoztak vele

Chelsea Cameron példát akar mutatni azoknak, akik hasonló rossz körülmények között nőnek fel.

Nem volt könnyű gyerekkora a 18 éves Chelsea Cameronnak, akinek a szülei állandóan kiütötték magukat a kábítószerekkel, miközben a drogdílerek egymásnak adták az ajtókilincset. A lány soha nem számíthatott az anyjára és az apjára, ezt pedig most egy szívbemarkoló levéllel köszönte meg.

Chelsea szándéka ezzel az, hogy példát mutasson azoknak, akik hasonló körülmények között kénytelenek felnőni. Az angol diáklány elárulta, hogy majdnem kitették az iskolából, amikor a szülei tettei egyre jobban szélesítették a szakadékot a családban.

A dacos Chelsea azonban nem hagyta magát.

Az akaratereje elég erős volt ahhoz, hogy felülemelkedjen a történteken, és képes volt arra, hogy sikeres életet képzeljen el maga elé. Állítása szerint ezt tulajdonképpen a drogos szüleinek köszönheti.Chelsea ezt egy blogbejegyzésében fejtette ki bővebben:

„Nagyon régen volt, hogy utoljára őszintén beszéltem veletek, ha egyáltalán volt ilyenre példa. Köszönöm nektek, hogy megtanítottátok, hogy a drogozás tönkreteszi az életet, a családokat szétszakítja, és senkinek sem ad olyan minőségi életet, amit érdemes lenne megélni.”

A 18 éves lány arról is írt, hogy a szülei lemaradtak az összes eredményéről, így például arról, amikor diákelnökké választották, vagy díjat kapott az iskolában, de az életre szóló ugandai utazásáról sem tudnak.

Chelsea bejegyzése így folytatódik:

Köszönöm nektek, hogy megtanítottátok, hogy legyek céltudatos. A példátok megmutatta, hogy amennyiben nincs ambícióink a munkához, a tanuláshoz vagy bármilyen sikerhez, akkor az nagyon ártalmas, és nem ad sok önbizalmat. A példátok azt is megmutatta, hogy az élet a választásokról szól. Nekem nem kellett ugyanolyan döntéseket hoznom, mint nektek.

Köszönöm, hogy megtanítottátok, hogy az élet nem csupán napfényből és boldogságból áll, hanem igazságtalanságból is. Az emberek csalódást okoznak, és ez ellen néha semmit sem tudsz tenni. Ezt a leckét mind a ketten jól megtanítottátok. Ti vagytok az oka, hogy sokkal türelmesebb és elfogadóbb lettem, mint valaha gondoltam volna.

A levél vége így szól:

Apu, sokszor látlak, és remélem, hogy most már jobban belelátsz abba, hogy milyen ember vagyok, mit tanultam tőled. Anyu, téged régen nem láttalak, de remélem jól vagy, és kicsit te is jobban ismersz már, valamint tudod, hogy velem minden rendben van, és jó ember szeretnék lenni.

Bízom benne, hogy egy napon felébredtek és rájöttük arra, hogy milyen sokat kaphattok az élettől. Ha eljön ez a nap, akkor keressetek meg, hogy együtt élvezhessük az életet. Majd megmutatok nektek néhány éttermet, ahova szeretek eljárni.

Ha szerencsések vagytok, akkor egy napon el foglak vinni titeket Németországba. Amíg ez nem történik meg, addig arról álmodozom, hogy milyen lenne, ha lennének szüleim, akikkel együtt élvezhetem mindezt.”

 

Chelsea arról is beszélt, hogy 7 évesen jött rá arra, hogy a szülei drogoznak. 14 évesen állami gondozásba került. A levél megjelenése után a lány anyja interjút adott az egyik angol napilapnak. Ebből az derült ki, hogy bűntudata van, amiért a lányának mindezen át kellett mennie.

Hozzátette, hogy már régóta szeretne bocsánatot kérni a gyermekétől, akinek szeretné elmondani, hogy milyen csodálatosnak tartja:

„Egy gyereknek sem lenne szabad keresztülmennie azon, amin Chelsea-nek kellett. Szégyellem magam és elkeserít a viselkedésem. Nagyon büszke vagyok a lányomra.”

Chelsea abban bízik, hogy a levele hatást gyakorol azokra a fiatalokra, akik hasonlót éltek át, mint ő:

„Az egyik oka annak, hogy megírtam a levelet az, hogy megmutassam a hasonló helyzetben élő fiataloknak, hogy nem kell szenvedniük a szüleik viselkedése miatt. Én képes voltam felülemelkedni mindezen, mert elhatároztam, hogy nem akarok olyan életet élni, mint a szüleim. Szeretnék példát mutatni másoknak.”

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu)

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Szellemlány hangja egy sziklából? [Érdekes hangfelvétel]

Érdekes felvételre hívta fel figyelmünket az egyik kedves nézőnk, amelyben állítólag egy rejtélyes női hang …