Lassan nyílnak a NEMZETI barkácsboltok is? – Bezár a Praktiker

Nem kapta meg a várt tőkeinjekciót az eladósodott barkácsáruház, ezért Törökország után, Magyarországról is kivonul a cég. praktiker praktiker A Bricostore után a Praktikertől is el kell búcsúznia a hazai vásárlóknak, ugyanis az áruház bezárja a 21 magyar üzletét fizetésképtelenség és eladósodás miatt.
A tavaly megszüntetett törökországi boltok után, arról nem volt szó, hogy a Praktiker Magyarországról is kivonul, ugyanis bíztak abban, hogy a hitelezőkkel folytatott tárgyalások során, sikerül 35 millió euróhoz jutniuk, ám ez a terv nem valósult meg, úgyhogy most az ellenőr annak néz utána, hogy miként indítsa el a csődeljárást.

A barkácsáruházak fogalmának csökkenéséért a gazdasági válság a felelős, és ezért kellett már a második ilyen cégnek is elhagynia az országot.
Ráadásul remény sincs arra, hogy forgalom nőni fog a közeljövőben, mert egy most megjelent kutatás eredménye azt mutatta meg, hogy a magyarok jóval kevesebbet költenek az otthonuk felújítására, mint korábban. Kölcsönt pedig eszükbe sem jut ezért felvenni, hanem abból a pénzből finanszírozzák a javításokat, amennyijük van, ám ez az összeg nem több 300 ezer forintnál.

A legtöbb magyar ingatlantulajdonos egyébként az elmúlt öt évben nem végzett felújítást a házán. Aki mégis úgy döntött, hogy kicsit helyrepofozza az otthonát, az is csak a belsőtérhez nyúlt, ami gyakran a festést jelentette.
A házépítési kedv is rendesen megzuhant, mert szinte senki sem tervezi azt, hogy saját otthont épít, hanem inkább vesz ingatlant, vagy más megoldás után néz.

Forrás: Kurír.hu

Megjegyzések:

megjegyzés

Powered by Facebook Comments

Ajánlott!

Villanyoszlopnak hajtott a kocsijával az anya, hogy bebizonyítsa a gyerekeinek, isten vigyáz rájuk

Az anya egy villanyoszlop felé kormányozta az autót, amelyben benne ültek az 5 és 7 …